Rødfisk med grønt og ristet chorizo

Rødfisk er en lækker, fast fisk, og den er nem at håndtere, når den flinke fiskehandler først har filetteret den. I dag får du opskriften på en rigtig weekendret med rødfiskefilet.

Med lidt spicy chorizotern, citron og rucola føler man sig hensat til Middelhavsregionen – og pænt ser det da også ud. Grøntsagsblandingen fungerer som en god blanding af tilbehør og sovs.

Til to sultne personer skal man bruge:
400 g filet af rødfisk
100 g chorizo (kan erstattes af bacon, hvis du synes)
1 stor porre
1 peberfrugt
50 g friskost – Philadelphia eller lignende

Salt og peber
Lidt vand
Rucola til garniture
Citron til servering
Smør til stegning af fisken

Start med at skære chorizo i små tern. Rist ternene på en pande, så fedtet smelter af, og de bliver sprøde. Lad dem dryppe af på ‘fedtsugende papir’, som de altid skriver – altså kort og godt på et stykke køkkenrulle på en tallerken.

Gør porre og peberfrugt i stand og skær dem henholdsvis i ringe og i tern. Svits grøntsagerne på en pande i lidt af fedtet fra chorizoen, til de falder sammen, og tilsæt så osten og lidt vand. Lad det koge sammen og smag til med salt og peber.

Skyl fileterne, dup dem tørre og drys dem med salt og peber. Steg dem på en pande på skindsiden en fire-fem minutter. Vend dem og giv dem et minut på den anden side.

Fordel rucola på et fad, læg fisken ovenpå og drys med chorizoternene.

Server grøntsagerne til og husk citron til at dryppe med. Som yderligere tilbehør kan du bruge kartofler af en slags eller et godt brød.

God mandag.

PS: Chorizo fås i flere udgaver. Det skal være den hårde, den lufttørrede, som fås både i mild og krydret. Jeg vælger altid spicy eller piccante.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: