Chilihummus

For tiden er jeg helt pjattet med chilihummus. Jeg har købt rigtig mange bægre af den stærke, krydrede hummus, når der har været tapas tilbud i Føtex og Bilka. I weekenden tænkte jeg, at det måtte da være til at lave selv – billigere og mindst lige så godt.

Det var det også. Og det var ikke spor besværligt. Hvis du også er vild med chilihummus – til tapasbordet, i sandwich, i salat med kikærter og kylling eller bare til at skrabe op med rugbrødschips – får du opskriften her.

Man skal bruge:
1 dåse kikærter
3 spsk tahine
1 stort fed hvidløg
1/2 rød peberfrugt
2 spsk tomatpasta
Saft fra 1 citron
2-3 spsk olivenolie
1 nip salt
Chili efter smag
– jeg bruger 3 generøse teskefulde Sambal Oelek, men du kan bruge alle andre slags hot sauce eller chilipasta og så lidt eller så meget, du har lyst til.

Put alle ingredienser undtagen chilien i minihakkeren / blenderen / foodprocessoren. Kør til du har en ensartet blød konsistens. Smag til med chili. Det er individuelt, hvor meget chili, man kan lide, men lidt brand skal den altså have. Chilismagen udvikler sig, så din hummus er stærkere dagen efter, den er lavet. Det skal du måske også lige tage højde for, hvis du ikke spiser det hele op samme dag.

God og hot torsdag.

PS: Og rugbrødschips? Tja, man kan købe dem, men man kan også bare holde op med at skære skiver af rugbrødet, når der er ca. 2-3 cm tilbage. Det er jo der, man alligevel er ved at skære fingrene af sig selv. Skær resten i supertynde skiver og læg dem på en rist eller hulplade. Bag dem ved 120 grader varmluft, til de er tørre og sprøde. De kan opbevares i en kagedåse derefter og spises efter lyst og behov.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Chilihummus”

  1. Ja, det er dumt at skære sig i fingrene. Det er let at undgå ved at stoppe, når der er et stykke tilbage, der svarer til halve skiver. Læg brødet ned og skær ‘halve skiver’ af resten!

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: