Fru Vagners fyrige fetadip med hvidløg

I dag får du opskriften på en fyrig fetadip med hvidløg – masser af hvidløg. Opskriften har jeg fået af en læser, Jytte Vagner, og den er virkelig stærkt vanedannende.

Dippen kan bruges til meget. Til grøntsagsstave, til tortillachips, til brød med sprød skorpe, i en sandwich eller tortillarulle med salat og kylling eller oksekød i strimler.

Eller til en bøf. Nu var det jo lørdag, og vi gik lidt amok og stegte et par store entrecote bøffer. Vi har stadig på lager, fra dengang vi havde kødkvæg på marken.

Bøfferne var store, og der var heldigvis både kød og dip nok til søndagsfrokosten.

Dippen er lavet på et par minutter, og den kan spises med det samme, selvom den har godt af at trække lidt, som alle dips har. Her får du Jyttes opskrift med mine kommentarer:

200 g blød feta – jeg brugte Pucks.
5-6 spsk surmælksprodukt
– vi havde Cheasy Fraiche i køleskabet.
Presset hvidløg efter behag.
Vi kom 4 mellemstore fed i, men smag dig frem. Den skal have bid nok til at holde vampyrerne væk.
Friskkværnet peber
Evt lidt basilikum
– vi havde ikke basilikum, så vi puttede frossen persille i – persille og hvidløg klæder hinanden godt, og vi har masser af persille i fryseren.

Kom alle ingredienserne i en skål og pisk dem godt sammen med håndmixeren. Håndmixeren pisker luft ind i blandingen og giver en luftig og let konsistens.

Den dip bliver – sammen med dippen med feta og peberfrugt – nok en af sommerens yndlingsdips. Jeg drømmer mig et par måneder frem til at sidde på terrassen efter en varm dag i haven med et glas kølig rosé, nye, sprøde gulerødder og agurker, friskbagt brød og en stor skål af den herlige dip.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Fru Vagners fyrige fetadip med hvidløg”

  1. Dippen er god; det er den tyrkiske haydari, som også bruges på flere danske restauranter. Blandt andet blev den omtalt i en Lillelund-anmeldelse af en ny aarhusiansk restaurant i JP i fredags.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: