Lyspunkter

Når de første erantis bryder jorden med deres små, stædige og hårdføre nakker, er der ikke længe til et af året første – og største – lyspunkter. Størst, fordi det er først.

Små, klart gule blomster lyser mod den sorte jord, bryder igennem laget af blade, som vinden har blæst ind over dem og proklamerer højt og klart som musvittens sang på en solrig vinterdag: Det bliver forår igen.

Nu skal man ikke gå helt i selvsving, for der er lang tid til foråret endnu. Men det er et tegn. Et tegn på, at årstiderne skifter, og at skiftet nu går til den gode side. Foråret kommer, men først når det er klar til det.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Lyspunkter”

  1. Ja, det er samme barnlige fryd hvert år. Vintergækkerne er også stærkt på vej hos mig. Forår i anmarsch.
    I klart vejr mærkes den tiltagende dagslængde så tydeligt om aftenen. Om en måneds tid, kan man på stille dage mærke lidt solvarme. Og så begynder den rigtigt travle tid…

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: