Sprøde, store kokosrejer

De store rejer, man som regel har nogle af i fryseren, kan bruges på mange måder. For eksempel til kokosrejer. Kokos, rejer og en form for ‘frugtigt’ tilbehør er superlækkert sammen. Og så er rejerne supernemme at lave. Kokos/panko paneringen gør dem ikke bare sprøde, men sprød-sprøde.

De store rejer er kødfulde, de har smag, og de kan sagtens tåle lidt krudt. De kan også varieres på masser af måder. I weekenden lavede vi dem som kokosrejer med sød og stærk chilisauce.

Rejerne laver du sådan: Tø dem op og gør dem i stand. Vend dem i mel, derefter i sammenpisket æg og til sidst i en blanding af lige dele kokosmel og pankorasp. Lad rejerne ligge lidt med paneringen, så den når at sætte sig.

Nu skal de steges. Varm et par cm olie (jeg bruger majsolie til friture) op i en lille gryde, (hvis du ikke har en frituregryde i et skur udenfor). Varm olien, til den syder, når du smider et lille nip pankorasp i gryden. Kom rejerne i – en 3-4 stykker ad gangen – og steg dem først et minuts tid på den ene side. Vend dem og steg dem et minuts tid på den anden side. Det går tjept i den varme olie.

Nu er rejerne sprøde, gennemstegte og lækre. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og server dem på salatbund med chilisaucen til.

Du kan købe den søde og stærke chilisauce, eller du kan lave den selv. Opskriften er god at have i baghånden, hvis man pludselig får lyst til sød chili en dag og ikke orker at køre på indkøb.

Du kan også servere kokosrejerne med limebåde, tortilla, salat og en salsa med frugt – med for eksempel ferskner eller en chutney med abrikos. Kokos passer godt til ‘frugtigt’ tilbehør. Gerne med lidt spark i form af chili. Det gør rejerne mexicanske i stedet for fjernøstlige, og i Mexico er folk også vilde med kokosrejer, ligesom vi er i Skivholme, hvor der ellers er ret langt til den nærmeste kokospalme.

Et par ord om friturestegning. Brug en lille gryde med et par cm olie i bunden. Af hensyn til friturelugt og rengøring.

En lille gryde har ikke så meget spruttende overflade som en stor gryde eller pande. Læg et tætsluttende låg på efter stegningen, mens olien køler af. For uanset hvor godt lidt frittet mad kan smage en gang i mellem, er lugten ikke rar. Og da slet ikke bagefter. Et godt låg lukker for lugtudledningen. Så lad olien køle af under låg, kom den i en pose eller beholder og smid den ud som restaffald. Sæt emhættens filter i opvaskemaskinen bagefter, og brug lidt Ajax til komfuret.

Så er der også ryddet op efter de lækre rejer, og du kan mindes det gode måltid med glæde uden lugt i køkkenet næste morgen.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Sprøde, store kokosrejer”

  1. Det ser dejligt ud! Jeg har netop en meget reserveret holdning til friturelugt, men vil måske prøve med dit råd om at dække med låg under afkøling..

    Like

    1. Det tror jeg, vi er mange, der har. Derfor er en frituregryde i et skur, som nogle af vores venner har, en rigtig god ide. Men lægger du låg på gryden, sætter emhættefilteret i opvaskemaskinen og gør rent med Ajax på komfuret og stænkpladen,, går det altså fint. Selvfølgelig er der lidt lugt i luften nogle timer, men den der klamme dagen efter friturestank er helt væk 🙂

      Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: