Abrikoschutney til fisk

I går lavede vi pandestegt kulmule. Pandestegt kulmule med små nye kartofler, stegte østershatte med citron, salat og en rigtig dejlig, syrlig, sød og stærk abrikoschutney.

Den chutney får du opskriften på i dag.

Man skal bruge:
250 g friske abrikoser uden skind og sten
50 g sukker
1 strøget tsk af hver: løgpulver, hvidløgspulver og stødt ingefær
2 spsk æbleeddike
1 lille tsk chilipasta (du kan altid komme mere i…)

Start med at få en lille gryde vand i kog. Plump abrikoserne i og lad dem koge et par minutter. Hæld vandet fra og hæld koldt vand over. Nu er de til at pille skindet af. Fjern stenene og hak abrikoserne groft.

Kom abrikoserne over i en lille gryde, tilsæt eddike og krydderier. Kog det sammen i en fem minutters tid og smag til – måske lidt mere chili, hvis du har været for forsigtig i første omgang?

Køl chutneyen af og server den til fisken – ganske enkelt og meget lækkert.

Også denne opskrift blev til på grund af et fejlkøb – ligesom den med kirsebærrene. Jeg havde købt en bakke abrikoser samtidig med kirsebærrene, og de var umodne og hårde, selvom de så noget så lækre og fristende ud.

Fisk har godt af lidt syre – meget gerne frugtsyre – og fisk kan godt tåle et lille spark chili til at muntre smagsløgene op. Jeg tænkte straks på abrikoserne, der i mellemtiden havde forputtet sig bagerst i køleskabet. Nu kom de alligevel til nytte og gavn.

Endnu en gang held i uheld, men værd at huske.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Abrikoschutney til fisk”

  1. Kan man egentlig bruge tørrede abrikoser , når nu de friske abrikoser ikke er i sæson mere 🤔

    Like

  2. tusind Tak for en spændende og med garanti velsmagende opskrift og jeg er overbevist om at den også er velegnet til lyst kød
    god weekend til alle i og omkring Skivholme samt alle læserne her på Bloggen
    Hansi

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: