Nu tændes tusind julelys

Nu tændes tusind julelys
på jorden mørk og rund,
og tusind stjerner stråler ned
fra himlens dybblå bund.

Det er blevet første december. I den mørke morgen blev der tændt kalenderlys over hele landet, og der var faktisk stjerner på himlen, der for første gang i dagevis havde huller i skylaget.

Lysene fra juletræet i pavillonen stråler ud over den mørke ådal om aftenen og giver lys til de sene hundeture.

Og inde tænder vi stearinlys – både LED og rigtige, så det glimter i stuens mørke hjørner. Jeg elsker december.

Det er også fra i dag, vi skal huske at åbne julekalendere. Jeg deltager altid i nogle af dem på nettet. Claus Dalbys julekalender har de dejligste præmier, og selvom jeg aldrig har vundet noget endnu, er det da helt sikkert, at man ikke vinder noget, hvis man ikke er med. Jeg deltager også i Klasselotteriets julekalender og i Jyllandspostens, men så er det også slut. Man kan jo ikke sidde der og åbne julekalender hele dagen, vel?

Der sker så meget i dagene frem til jul, at man er nødt til at vælge noget fra. Sådan er det bare, og man skal ikke være flov over at melde afbud eller sige nej tak, hvis det simpelthen er ved at blive for meget. Det er mit adventsforsæt, og mon ikke også det kan blive et nytårsforsæt? Et af de fornuftige, der handler om at tage lidt vare på sig selv.

Gamle julebøger fra dengang, det var før.

Men i det store hele er december den dejligste måned. Lys, hygge, julefilm, julemusik – jeg har vist allerede hørt Driving home for Christmas en halv snes gange… og julesalmer. De nye salmer, der er lidt naive – eller skulle man sige troskyldige, for ordet naiv har sådan en negativ klang – kan jeg rigtig godt lide.

Deres billedsprog taler til fantasien, og deres enkle og kønne melodier er lige til at synge. Sådan en er ‘Nu tændes tusind julelys‘, og måtte stemningen fra den følge dig og dine i hele december og langt ind i det nye år. Et fromt ønske fra mig til dig.

Rigtig god første december.

Nu tændes tusind julelys
på jorden mørk og rund,
og tusind stjerner stråler ned
fra himlens dybblå bund.

Og overalt udspredes nu
julens glade bud:
at født er Herre Jesus krist
vor frelser og vor gud.

Du stjerne over Betlehem
oh, lad dit klare skin
med tro og håb og kærlighed
i alle hjem nå ind.

I hvert et hjerte trist og mørkt
send du en stråle blid
en stråle af Guds kærlighed
i denne juletid.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: