Kalenderlyset 2022

Nu kom kalenderlyset også til, og der er ikke mere, der nødvendigvis skal gøres, før vi kommer ind i julemåneden. Altså i overmorgen. Der begynder jeg at finde engle, stjerner, julekrybbe og lyskæder til mørke kroge frem.

Det var ikke helt let at finde et pænt kalenderlys i år. De fleste steder var der enten kun rødt og hvidt, eller lysene havde flere farver. Det bryder jeg mig ikke så meget om. Jeg valgte et i en blød, lysebrun farve, der nærmest kaldte på tørrede hortensia og kogler. Der blev også brug for de klare, lyserøde juletræskugler og for mere af det smukke lav, jeg fandt på Mors i september.

Kalenderlyset er lavet efter nærmest ‘den sædvanlige opskrift’. Se hvordan i slideshowet herunder.

Det grønne er nålet på plads med romernåle, kogler, kugler og pynt er trådet og stukket ind i leret. Husk ikke at stikke trådene for dybt i leret. Der skal lige være lidt plads til at nipse tråden over, når pynten skal af igen og gemmes til næste år.

Havde dekorationen stået på et fad, ville den nok virke lidt bastant. Den lille fod på opsatsen løfter det hele og giver sammen med de gennemsigtige kugler en følelse af lethed.

Jeg håber, du kan bruge de små vejledninger. I en butik hørte jeg en kvinde sige, at hun ikke ville udsætte andre for det, hun selv kunne lave. Det var da lidt synd, for jeg kunne høre, at hun gerne ville. Og det er faktisk ikke så svært, hvis man tager sig tid til det – og følger en god vejledning i teknikkerne. Farver og pynt bestemmer man jo selv, men basis er stort set det samme i alle dekorationer, så bare gå i gang.

Kalenderlyset står i køkkenet, og Madonnaen holder øje med, at vi ikke kommer til at brænde for langt… sådan en madonna er god at have i huset.

Nu er de vigtigste dekorationer på plads. Der skal laves mere i løbet af julemåneden, og midtvejs bliver noget af pynten træt og skal udskiftes og renoveres. Det gør ikke noget, for der er vist ikke noget mere hyggeligt end at pynte, er der?

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Kalenderlyset 2022”

  1. Så smuk Karen, jeg kikker også lidt efter hvad der er lavet på Facebook , der er mange flotte ting, derinde ❤️💖

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: