På julekursus hos Aase Hviid

Man kan næppe komme et sted, hvor der kan samles mere inspiration på et splitsekund, end hos Aase Hviid. Værkstedet, butikken, laden – og udenfor – emmer af jul og stemning.

I går var jeg og otte andre på kursus hos Aase, og der var frit slag med, hvad vi ville lave. Aase havde lavet nogle demomodeller, men overalt var der dekorationer og kranse, der bare råbte: Lav en som mig!

Der var også tid til at gå rundt og kigge. Hvad Aase dog kan få ud af sit abetræ…

Der blev lavet meget forskelligt. Nogle havde skåle og stativer med selv og fik inspiration og hjælp til at pynte dem. Andre – som mig – kom bare med mobilen og åbent sind, (så jeg kunne tage billeder og betale for de materialer, jeg brugte). Se nogle af de fine ting, der blev lavet i slideshowet her:

Fordi jeg ikke er så dygtig til det med pil, valgte jeg at lave en dekoration med pil, så jeg kunne lære lidt mere. Pil, gaultheria, altså bjerg-te, blød ene, efeu og paradisæbler – pyntet med en lille lyskæde.

Den skal stå i drivhuset, for de kønne paradisæbler bliver kedelige af at stå indenfor. De kunne sagtens stå helt udenfor, men der er der sultne fugle, der holder meget af paradisæbler. Vi har lige fået besøg af en hel flok sjaggere…

Jeg havde købt en lille bakke med paradisæbler af Aase, og jeg syntes, de skulle bruges op. Derfor lavede jeg også de to små ‘træer’ med æbler og efeu. Små og hyggelige er de.

Normalt er jeg ikke så meget til rødt, men i drivhuset bliver det med rødt i år, fordi bjerg-teplanten var en med røde bær. Det satte temaet. Det forlyder jo også, at nisser holder meget af rødt, og nisserne derude skal også have noget pænt at se på, ellers flytter de bare. Efter 250 år på samme sted er det ikke sjovt at flytte, og vi ville da også komme til at savne dem.

Hvordan det kommer til at se ud derude, kommer der mere om, når det hele er puslet på plads.

Man kan næppe finde en dygtigere kursusvejleder end Aase. Hun flitter fra sted til sted, sætter en finger på her og forklarer der, og pludselig har alle noget, de kan være helt stolte af.

Det er ikke mit første kursus hos Aase, og det bliver bestemt heller ikke det sidste. Jeg glæder mig faktisk allerede til næste gang.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: