Den store adventsdekoration

Nu står den der. Lige midt på sofabordet. Den store adventsdekoration.

Jeg kalder den dekoration i stedet for krans, fordi lysene står i midten af kransen. Det er ikke en rigtig adventskrans, tænker jeg, men dog en adventsdekoration, så lysene skal tændes helt traditionelt. Først ét lys, så to og så videre.

Det har taget hele formiddagen at nørkle med den bortset fra en god tur med Rosie, hvor vi samtidig liiige plukkede lidt mere grønt. Man skal bruge mere, end man lige tror…

Tågen hang over træerne ved bækken, da vi gik formiddagstur.

Den slags pyntetid går godt – og hurtigt.

Jeg har haft mine overvejelser om kransen/dekorationen i år. Hvilke farver? Hvilke lys? Skal det være en økonomimodel, sådan krise og krig taget i betragtning, eller skal jeg skeje lidt ud?

Det endte med en kombination. Lysene er de dyreste, jeg nogensinde har købt. Gisp. De er fra Ester & Erik, og jeg har købt dem i Den Gamle Mølle ved Harlev, da jeg var til julearrangement der tidligere på måneden. Karamelfarverne kunne jeg bare ikke stå for, og i stedet for at vælge én nuance valgte jeg fire forskellige. De passer så smukt til hinanden.

Fadet havde jeg, det grønne er fra haven – bortset fra blød ene og eucalyptus, og pynten er genbrug. Jeg piller altid det brugbare af, når vi afmonterer julen igen, og gemmer det til næste år. Også echeveria, de små husløg, der ikke tåler frost. De kan som regel overleve, hvis de bliver opbevaret frostfrit og lagt ovenpå jorden i en krukke ude om sommeren. Der bliver de til flere, og årets echeveria er derfor fra sidste år.

Det lille slideshow herunder viser, hvordan kransen er lavet, hvis du skulle have lyst til at lave en af samme slags.

Nu er vi vist så småt klar til første søndag i advent. Det er altid en travl dag med mange hyggelige gøremål, og det er rart at være lidt på forkant og have dørkransen, adventskransen og adventsdekorationen på plads. Så kommer resten snigende efterhånden, mens julen nærmer sig.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Den store adventsdekoration”

 1. Nej, hvor er den flot! Utraditionel med hensyn til farver, men lige til et have- eller boligblad!
  God første søndag i advent.
  Bodil.

  Like

  1. Jeg kunne altså ikke stå for de lækre karamelfarver. De er lige til at spise. Selve kransen er så til gengæld ret traditionel med lutter naturpynt. Hvis de giver mig en klækkelig sum, må de gerne bruge billedet i et have- eller boligblad 😀

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: