Også drivhuset skal skifte sæson

Jeg blev selvfølgelig ikke færdig med at ordne krukker i går – der kom som ofte før noget i vejen, og jeg undervurderede, hvor lang tid det ville tage. Den evige tidsoptimist…

Jeg går i gang igen i eftermiddag, og i mellemtiden er der lige et par andre sensommeraktiviteter at fortælle om. For også i drivhuset er der planter, der er ved at skulle flyttes lidt omkring på. Det er de skønne hibiscus, der snart skal holde flyttedag.

Jeg har før skrevet om, hvordan temperaturskift påvirker blomsternes farver. Og det er helt tydeligt, at hibiscusplanterne reagerer på de køligere nattetemperaturer. De har det sådan set godt nok, men blomsterfarven bliver mørkere og mere intens.

Her er den grålilla med en noget mørkere farve end tidligere på sommeren.
Den sartrosa for en måned siden, og nedenfor den sartrosa med intensiveret farve.

Hvis de skal overvintre inde, og det skal de, for de skal bare overleve i år, er det på tide at finde dem et godt sted i huset – lyst og ikke for varmt, så skiftet fra udeliv til indeliv ikke bliver så dramatisk. Planter hader dramatik…

Drivhuset står derfor også for tur. Chili og tomater modner stadig, og dem vil jeg ikke fjerne endnu. Men der er meget andet, der godt kan tåle en oprydning og et årstidsskift. Det gode ved at nusse i drivhuset er jo, at det er ligemeget, om det regner…

Weekenden går med gæster – hyggeligt! – så det, jeg ikke når i dag og i morgen får lov at vente til næste uge.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: