Bruschetta 2: Med bønner, hvidløg og salvie

Den næste topping til bruschetta, du får opskriften på, er den med bønner, hvidløg og salvie.

Også den topping er uhyre enkel, men smagen er stor. Salvie, hvidløg, bønner og god olivenolie. Det kan ikke gå galt.

Man bør egentlig bruge hvide butterbeans til retten, hvis det skal være helt autentisk, men dem havde vi ikke i skabet, og det viste sig da også, at resultatet blev rigtig godt med de sædvanlige røde bønner fra dåse. Dem har vi altid på lager.

Til bønnemosen skal du bruge:
1 dåse røde bønner
2 fed hvidløg
10-12 salvieblade
Olivenolie
Salt og peber

Hæld bønnerne over i en sigte og skyl dem grundigt. Kom dem over i en food processor/minihakker sammen med grofthakkede salvieblade og knust hvidløg. Tilsæt olivenolie – en tre-fire spiseskefulde – og blend til en grov mos. Der skal være struktur i mosen.

Smag til med salt og peber.

Mosen er krydret og lidt tør i det – helt anderledes end ærtemosen fra i går. De to supplerer hinanden rigtig fint. Nu mangler vi bare den sidste på tallerkenen, den med de bagte balsamico tomater. Den får du i morgen.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: