Bruschetta 1: Med ærter og mynte

De små hapsere, Bruschetta, som man får i Italien kan fås med mange forskellige toppings.

I fredags lavede jeg tre forskellige. Det var lækkert med kold mad i varmen. Tre slags ‘pålæg’ – toppings , et godt brød og en god italiensk rødvin. De tre opskrifter får du over de næste dage, og den første er den med ærter og mynte, en klassiker fra Toscana.

Det smager både krydret og frisk og er perfekt til en varm dag. Man skal bruge:

2,5 dl ærter (frosne er fine)
1 lille hakket løg
2-3 spsk hakket mynte
2 spsk mascarpone
Salt og peber
Olivenolie

Steg løget blødt i olivenolie og tilsæt ærterne. Lad ærter og løg stege videre på lavt bluls i små fem minutter. Kom ærterne over i en food processor eller minihakker, tilsæt mynte og mascarpone, blend det groft og smag til med salt og peber. Lad blandingen trække på køl et par timer.

Så enkelt er det at lave en så stor smag. Man tror det næsten ikke, men den er god nok. Prøv selv.

Den samme blanding kan du bruge til en kold suppe, hvis du vil. Lav den af 2 små løg og 500 g frosne ærter. Der steger du løg, tilsætter bouillon og ærter, lader ærterne koge med i en fem minutters tid, tilsætter mynte, blender suppen glat og jævner med mascarpone, før du smager til med salt og peber. Lad suppen blive helt kold i køleskabet, før du serverer den. Og bland gerne lidt brusende prosecco i suppen lige ved servering. Det gør den ekstra festlig.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: