Syltede rødløg og andre syltede grøntsager

Syltet grønt er en gave til salatskålen.

Det giver lige den der ekstra dimension, der gør salaten spændende, selvom resten af salaten faktisk kun består af forskellige salatblade og krydderurter fra haven.

Og syltet grønt er ufatteligt nemt og meget billigt at lave, (hvad der ikke er helt uvæsentligt lige for tiden). Tag nu for eksempel syltede rødløg.

Lagen består ganske enkelt af lige dele æbleeddike og sukker. Til sådan et halvliters glas som det på billedet, skal du bruge
2 store rødløg skåret i tynde både
1,5 dl sukker
1,5 dl æbleeddike
.

Kog lagen sammen og hæld den kogende over løgene i glasset. Vent et par timer, og du kan spise dem, men de bliver bedre af at stå på køl i et par dage, hvor de kan holde i en evighed.

Du kan bruge samme lage til for eksempel fennikel i tynde strimler eller gulerødder i tynde stave.

Lagen er god i dressing til salaten, så den kan også let blive brugt op. Det er spare-, brug op og slid op tider, men det behøver ikke at være spor trist.

Blødere grøntsager som peberfrugter tager det lidt længere tid at sylte. De skal saltes først for at trække ekstra væde ud. Men har du mod på at prøve det, kan du få de lækreste syltede peberfrugter til stort set ingen penge. Du kan finde opskriften på syltede peberfrugter her.

Forleden smagte jeg købte, syltede rødløg. Det var en flad oplevelse. Løgene var bløde, og lagen var en vandet affære. Det er bare ikke sådan, syltede rødløg skal smage. Prøv selv – du kan lave en portion sprød velsmag på fem minutter.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Syltede rødløg og andre syltede grøntsager”

  1. Det skal da helt klart prøves. Min kære husbond kan så godt li’ syltede ting og bl.a. rødløg, men som du også nævner er han heller ikke særlig glad for dem man køber. Dejligt med inspiration og ideer 😊😊.

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: