En forret fra Piemonte – Insalata Russa

En specialitet fra Piemonte er en kold antipasti med ærter, kartofler, gulerødder, hakket æg, cornichoner og tun.

Den ligner næsten det, vi kalder italiensk salat, men italienerne kalder den nu altså russisk salat. Sådan er der så meget. Godt smager det, og det er en del af de fleste antipasti tallerkener, man får i Piemonte.

Vi måtte selvfølgelig prøve at lave den, da vi kom hjem, og ved hjælp af Google og italienske opskrifter lykkedes det til fulde.

Hvis du har lyst til at prøve, kommer opskriften her. Det er ikke så tosset med en ny opskrift på en slags tunsalat, der kan laves af ting, man normalt har på lager, nemlig:
250 g kogte kartofler i tern
125 g kogte gulerødder i tern
125 g letkogte ærter
50 g cornichoner i små tern
1 hårdkogt, hakket æg
1 ds tun i olie
125 g mayo
2 tsk Dijon sennep

Kog grøntsagerne i letsaltet vand og lad dem køle af. Kog og hak ægget. Hak cornichonerne, dræn tunen og rør det hele sammen med mayo og sennep. Smag til med salt og peber. Sæt salaten på køl. Den har godt at stå nogle timer og trække, så smagen udvikler sig.

Server på salatbund med sprødt italiensk brød til. Vi fandt ud af, at salaten også smager godt som frokostmad på rugbrød, selvom en italiener nok ville korse sig. Rugbrød? Mamma Mia… De danskere er da de rene barbarer…

Andre populære antipasti i Piemonte er grillede peberfrugter med ansjoser, tartar (håndhakket og serveret med olivenolie og peber) og alle de kendte antipasti som skiver af fennikelpølse, røget skinke, oliven, soltørrede tomater osv.

Men salaten er lige det lidt anderledes bidrag til antipasti bordet, hvis man har lyst til at prøve noget nyt.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: