Friheden blomstrer – igen

Efter den frygtelige ulykke i sidste uge er Tivoli Friheden åbnet igen. Man kan lige nå at komme ind og se Frihedens Blomsterfestival. Det skal bare være inden den 8. august.

Vi valgte en torsdag – den sidste torsdag i vores ferie. Hver torsdag holder Claus Dalby foredrag om sin krukkehave foran Restaurant Terrassen. I år er krukkehaven fyldt med hvide blomster og gråt løv. Det er et drømmeagtigt syn. Romantisk, elegant – som et landskab i månelys, som skumsprøjtet ved et vandfald, som kniplinger og brudekjoler. Se det lille slideshow herunder:

Den hvide krukkehave en smuk kontrast til de tivolifarvede, muntre bede ved forlystelserne. Alt er gennemtænkt og passer til der, hvor det er anbragt.

Selvfølgelig er der også showhaver,

imponerende installationer

– og sjove indslag. Besøg for eksempel de talende træer – de er både sjove og hyggelige. To gamle gnavpotter, der mindes historien. En eg bliver jo gammel og har meget at fortælle.

Der er en lang række aktiviteter – se mere om dem her under Det Sker – for både voksne og børn.

Og så er der alt det, der hører til i Tivoli Friheden. Kørende forlystelser, isvafler, gamle damer på bænke ved søerne, søde unger, der leger i springvandene og glade stemmer. Men i går var der også en stille og respektfuld stemning, der blev understreget af de mindeblomster af papir med sidste hilsener, der er sat af vennerne til den unge pige, der omkom så tragisk i den ‘forlystelse’, der nu heldigvis snart bliver revet ned.

Man skal ikke lade være med at tage i Tivoli Friheden, fordi der har været en tragisk hændelse. Så kunne man lige så godt holde op med at køre på vejene, der har lagt asfalt til mange, mange flere tragiske hændelser gennem årene.

Mig med solen i øjnene – men den ramme indbød da til et billede, ikke?

Jeg kan nu slet ikke lide de hurtige vovehals-forlystelser. Pariserhjulet og de små både er meget mere noget for mig. Så det afsluttende billede bliver dette: Blomsterfestival i Tivoli Friheden set fra båd nummer 4.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Friheden blomstrer – igen”

  1. Man må håbe, at der kommer et slutfacit for årsagen til ulykken. Det er så skrækkeligt at tænke på, hvad pigens pårørende og venner har gennemgået.
    Jeg har -ligesom du- ingen trang til farlighederne i Tivoli. I stedet passer jeg på jakker og tasker på en bænk nedenfor, når de unge forlyster sig.

    Like

    1. Det vil nok tage lidt tid med de tekniske undersøgelser. Men nu bliver uhyret revet ned, og det er godt. Jeg har lidt kontakt med en af dem, der arrangerer begivenheder i Friheden, og hun fortæller også, at de er totalt rystede derinde.

      Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: