Fyldte squash med ricotta og parmesan

Meget enkelt og meget velsmagende – fyldte squash på italiensk.

Squash kan fyldes med meget andet end kødsovs eller tomater, og opskriften her er med ricotta – italiensk friskost – og parmesan. Har du ikke ricotta, kan du sagtens bruge Philadelphia eller lignende. Fyldte squash er bedst lavet af ikke for store squash. Bliver de for store, bliver de alt for vandede. Så små til mellemstørrelse.

Du skal bruge en lille til mellemstor squash pr. person som tilbehør. Til to mellemstore squash – fire halve – skal du bruge:
100 g ricotta
50 g groftrevet parmesan eller grana padano, plus lidt ekstra til drys
Oregano og – det er frivilligt, men godt: et generøst nip chiliflager.

Skær squashene over på den lange led og skrab kernerne ud med en teske. Rør ricotta og revet parmesan sammen og fyld det i squashene. Drys med lidt ekstra ost og drys med oregano og chiliflager.

Bag squashene i ovnen på 200 grader, til de er møre og osten på toppen er blevet lysebrun. Det tager en lille halv times tid.

Nemt – og supergodt tilbehør til næsten hvadsomhelst. Vi fik dem til en god bøf – en charolais tykstegsbøf – sammen med nye kartofler og en grøn salat med de efter min mening helt uundværlige syltede rødløg.

I det hele taget er syltede grøntsager et godt drys til salaten. Det kommer der mere om i morgen.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: