Sommersolhverv

Årets længste dag er i dag. Sommersolhverv. Det bliver ikke bedre. Det bliver ikke lysere, natten er aldrig kortere.

På vej ud på hundetur ca. 21 i går – højlys dag…

Skumringen er ved midnatstid,

og kun få timer efter begynder solsorten at hilse den nye dag velkommen fra yndlingspladsen på tagryggen.

Det er nu, roserne begynder at blomstre for alvor.

Haven er fyldt med storkenæb,

og engen er fyldt med blomstrende rødsvingel og smørblomster.

Det er nu, nu, nu… Man bliver helt svimmel.

Når nu vi har afholdt diverse hedenske ritualer på torsdag, slapper det hele lidt mere af. Når bålet – og snobrødene – er brændt til kulsorte rester, og vi har sunget Midsommervisen, går vi mod den sidste uge før sommerferien.

Den sidste uge før sommerferien er uhyggeligt travl på jobbet, og så er der oven i købet CPH Garden i weekenden. Skønt, hektisk og forrygende. Men derefter begynder de bløde sommerferiedage, og dem er vi da vist ved at trænge til?

Vi skal ud, hvor vi kan,
hoppe rundt på mark og strand.
nyde solen, hvis den er der,
høste hø og plukke ærter,
pjaske i det salte vand.

Fra sommerferiesangen -Nordre Skole i Hjørring.

Der er dem, der græder over solhvervet. For nu går det den anden vej. Helt ærligt. Du kan ikke ændre noget ved det, så klap hesten og nyd de mange, lange, lange dage og den dovne sommerferietid. Alting koster. Vi betaler for de lange, lyse dage, aftener og nætter med vinterens korte og mørke dage og lange nætter. Jeg synes faktisk, det er udgiften værd.

God solhvervsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Sommersolhverv”

 1. Du har så ret. De lyse nætter er noget særligt. Egentlig sover jeg ikke så godt, når det er så lyst, men det er nu alligevel indbegrebet af sommer i Danmark, sådan som jeg kender det.
  Kh Lisbeth

  Like

 2. Og hvor ville det hele være kedeligt hvis alle dage, var ens og vi ingen skiftende årstider havde. Nu har vi noget at glæde os til og glæde os over flere gange i løbet af året 🤗. Glædelig solhvervsdag 🌞🌞

  Like

  1. Det har du ret i. Den eneste tid, jeg er lidt træt af, er der i slutningen af februar til midt i marts, hvor foråret bare ikke vil komme i gang, og vinteren heller ikke tager sig særlig godt ud. Ellers er det bare dejligt med skfitende årstider 🙂

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: