5 gode marinader til grill

Det er blevet grilltid. Grillet kød har godt af en marinade, men hvad skal man vælge? Her er fem forslag – til oksekød, til lam, til kylling, gris og fisk.

Vi starter med den klassiske barbecue sauce. Den er nem at røre selv, og den kan bruges til det meste. Jeg giver den et skvæt Jack Daniels Tennessee Honey. Det tilføjer lige den røg og sødme, sådan en barbecue sauce har godt af.

Hjemmelavet Barbecue Sauce

Barbecue sauce kan bruges som dip, kan smøres på kødet umiddelbart før stegning og kan bruges som en decideret marinade.

En anden – også amerikansk inspireret – marinade er Sweet & Spicy marinaden, jeg skrev om for kort tid siden. Den kan bruges til oksekød – både helt og hakket, til gris og til kylling. Sirup og hot sauce er basen, og den får yderligere smag af Worcestershire Sauce, løg og hvidløg. Den er vores yndlingsmarinade for tiden.

Sweet & Spicy marinade

Grillede, store rejer er en delikatesse, men der skal der også en god marinade til. Man kan komme langt med en blanding af citronsaft og olivenolie med lidt hvidløg og chili, men marinaden her med lime er helt fænomenal til rejer. Den kan også bruges til hvid fisk.

Limemarinade til rejer

Laks kan tåle meget mere krydderi end hvid fisk. Der er en teriyaki marinade god, men man kan også sagtens nøjes med en mild blanding af citron og honning, som man smører på fisken, før stegning.

Laks i teriyaki marinade

Er det lam, man skal have på grillen, er min foretrukne marinade græsk inspireret. Citron/æbleeddike, hvidløg, olivenolie og rosmarin. Det passer så godt til lammekød, der har godt af både syre, hvidløg og røg. Som det gamle ord vist nok lyder: Der går ikke røg af et lam, hvis der ikke er grill….

Marinade med hvidløg og rosmarin

Det var mine fem yndlingsmarinader, der tilsammen dækker et rigtig bredt spektrum. Håber, der var lidt inspiration at hente, så din grillmad her i sommer får lige den smag, du gerne vil have.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: