Magical hortensia

Magical hortensia

På gartneribesøget hos Gardener’s Own i onsdags så vi andet end de skønne Runaway Bride hortensia, for på gartneriet dyrker de også den hortensia, der hedder Magical. En magisk hortensia? Har de mon feer ansat, der drysser tryllestøv over dem om natten? Det kunne godt se sådan ud.

Det magiske ved en Magical hortensia er, at blomsterne gradvist skifter farve igennem den lange, lange blomstringstid. Fra lys grøn til rosa eller blå og tilbage igen. Man har derfor glæde af sådan en hortensia i mange måneder. Mindst 150 dages blomstring reklamerer de med, og det skal nok passe.

Det er flere år siden, jeg købte min første Magical hortensia. Det var i foråret, og de sidste grønne blomsterstande tørrede jeg til juledekorationer. Som alle hortensiatyper skal den bare have vand nok. Hortensia hedder hydrangea på latin, og har man hydro – altså vand – i sit navn, er der nok en grund til det? Lidt gødning hen over sommeren skader heller ikke.

Også Magical hortensiaerne fyldte hele haller på det store gartneri, og det var et betagende syn. Man går ind ad en dør og står overfor af et hav af blomster. Man snapper uvilkårligt efter vejret, og øjnene har en fest uden lige, mens man går fra hal til hal.

Fra Gartneriet Møllerhøj på Fyn
Magical hortensia på gulvet og Diascia – et andet produkt fra gartneriet – i hængepotter under loftet. Fantastisk syn.

Nu spurgte jeg i indledningen, om gartneriet har feer ansat. Jeg syntes bestemt, jeg så nogen flitte rundt mellem blomsterne, men de gemte sig, når jeg tog kameraet frem. Det fortalte jeg min legekammerat AI, Shutterstocks ord til billede generator, som straks lavede mig de billeder af de travle feer, jeg ikke fik taget. Selv kunstig intelligens kan have forstand på poesi og trylleri, og jeg lover dig, det ser fuldstændig ud, som jeg så det i onsdags.

AI genereret billede af en blomsterfortryllynde fe

God mandag.

PS. En hyggelig historie om Gardener’s Own: Gartneriet er, som mange gartnerier er det, en familievirksomhed – nu på fjerde generation. Den gamle mand, hvis billede man ser på potterne, er farfar til den nuværende ejer, og billedet hænger i original på gartneriets kontor. Der er nu noget ved at kende sine rødder og holde jordforbindelsen – ikke mindst på et gartneri (arghhh – nu gjorde hun det igen…) 🙂

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.