Lammekoteletter på grill med græsk tilbehør

En af vores naboer er leveringsdygtig i det lækreste lammekød, og i weekenden endte en lille flok lammekoteletter først på vores grill og derefter på tallerkenerne.

Lammekoteletterne blev marineret og serveret med græske, citronduftende kartofler, græsk kålsalat med feta og – næsten selvfølgelig – med tzatziki. Græsk ferie derhjemme.

Her er opskrifterne på marinaden med hvidløg og rosmarin, på de græske kartofler og på den græske kålsalat. Lav det sammen eller hver for sig – godt bliver det under alle omstændigheder.

Til marinaden skal du bruge:
3 spsk citronsaft, æbleeddike eller halvt af hver
4 spsk olivenolie
4 fed knust hvidløg
2 spsk hakket, frisk rosmarin

Bland det hele og vend lammekoteletterne i marinaden. Lad dem trække mindst en time. Mens de marinerer, har du tid til at lave kartofler, kålsalat og tzatziki.

Til de græske kartofler skal du bruge:
Kartofler skåret i både
2 citroner – øko, for skallen skal med
Citronpeber – hvis du har det – ellers bare peber
Salt og olivenolie

Skær kartoflerne i både, læg dem i et ovnfast fad. Skær den ene citron i skiver, som du deler i kvarter. Pres den anden. Bland citronstykkerne med kartoflerne, hæld citronsaft og olivenolie over og drys med citronpeber. Bland det grundigt og bag kartoflerne i tre kvarter til en time på 200 grader.

Til den græske kålsalat skal du bruge:
Fintsnittet spidskål (eller hvidkål)
Feta (jeg bruger Puck feta – den har de alle vegne)
Tørret oregano
Æbleeddike
Olivenolie
Salt og peber

Snit kålen fint. Læg den i et dørslag og knug den snittede kål med hænderne i et minuts tid. Det sprænger fibre i kålen og giver en god konsistens – og fjerner kålens kedelige evne til at give oppustet mave.

Lav en dressing af eddike, salt og peber og olie – ikke noget fancy. Bland kålen med dressingen, bland feta i salaten og drys med tørret oregano. Det var da enkelt, ikke?

Vi fik den salat, da vi var en uge på Santorini. Det er mange år siden, men den helt enkle og overraskende gode salat har vi lavet mange gange siden.

Når salaterne er lavet, køkkenet er ryddet op, og kartoflerne er ved at være møre, griller du lammekoteletterne – og så kan du stille an med en rigtigt, sydlandsk festmåltid.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

One thought on “Lammekoteletter på grill med græsk tilbehør”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: