Hvalpe på vej?

Maggie tænker vi stadig på som ‘den lille’. Det er nok, fordi vi også har ‘den store’. Men Maggie er faktisk 3 år gammel – en ung dame i sin bedste alder. En god alder til at få hvalpe.

Joey

I denne uge er Maggie blevet parret med den flotte fyr her. Han er irer, men de havde ingen sprogproblemer…

Hvis alt er gået vel, går der lige omkring to måneder, og så skal ‘vi’ have hvalpe.

En tændt Maggie til træning

Det er mange år siden, vi sidst har haft hvalpe i huset sådan i større målestok Det var, da Christie fik sine syv hvalpe for snart mange år siden. Men vi glæder os – også selvom huset kommer til at lugte af zoologisk have en tid, og der nok skal males om på det nederste badeværelse, hvor hvalpene skal holde til.

Christie med de syv hvalpe for snart lang tid siden

Der er mange praktiske ting, vi skal tænke over og have på plads i løbet af de to måneder. Fødekasse, hvalpegård… Og så er der selvfølgelig også altid en vis bekymring for, om alt nu går, som det skal. Går fødslen godt? Hvor mange tæver og hvor mange hanner? Tæver er meget lettere at sælge, så syv små hanhunde vil være lidt af en udfordring.

Men begge forældre er dygtige, og har bestået markprøver. Farmand er også Champion og ret berømt ude i verden. Det betyder noget. Og så er der lige det, at de begge to er meget søde hunde med et godt og kærligt sind. Det kan ikke andet end give nogle søde hvalpe.

Det er planen, at vi vil beholde en af Maggies hvalpe. En tid kommer vi til at have tre hunde i huset. Rosie bliver 12 her i juli, og når hun engang ikke kan mere, er der stadig to hunde, der kan holde hinanden med selskab.

Maggie i fuldt firspring

Vi håber, alt er klappet, og at der nu er hvalpe på vej.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

11 kommentarer til “Hvalpe på vej?”

 1. Lyder da dejligt med små hvalpe de er så søde og sjove , spænende hvad Rosie syntes om det når de kommer mange små.

  Like

 2. Spændende ! Vi krydser fingre og poter ! Min opdrætter havde forrige år 7 hanner glathåret foxterrier ! Emma er også 3 år men kan slet ikke overskue det m hvalpe i en lille andelsbolig uden bryggers eller bad i stueetage ! Held og lykke fra os i Haslev – Hans er t kulsvierfestival og jeg ser ham først søndag en gang !

  Like

  1. Tak, Dorthe 🙂 Nej, man er nødt til at have lidt plads til sådan et kuld. De første fire uger går det nemt, men bagefter er der fire ret hårde uger, før de flytter hjemmefra.
   Hans hygger sig sikkert med kulsvierne 🙂

   Like

  1. De kommer da heldigvis først til august, og så må haven vente. Det går nok også – det havde været værre, hvis de var kommet nu, hvor alting vokser så vildt…
   Har afleveret klap til begge 🙂
   Kh, KAren

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: