Grøn omstilling

Det der med den grønne omstilling? Det har naturen klaret på de her kanter. Der skete nærmest fra den ene dag til den anden – en omstilling fra helt bart i gråt og brunt til meget, meget grønt.

Sådan en dag, hvor det regner lidt, lyser alle de nye, grønne blade. Det er grøn omstilling, og det er vækst. Umådeholden og ikke spor beskeden vækst. Gad vide, hvor mange millioner liter vand, der lige nu – helt afgiftsfrit – sidder i bladene på træerne? Hvor meget CO2, de bruger på at lave ilt til os? Helt uden kvoter?

Se op ad vejen.

Se ned ad vejen.

Se ned i bedene.

Se ud ad indkørslen, se ind i blomsterhaven

og ud over markerne.

Bare se. Luk øjnene og hjertet op og se. Bare se og snif duften af blade og græs.

Det er en grøn omstilling, der vil noget. Selv i stenene omkring pavillonen, på en bund af stabilgrus er der forsommer, grønt og vækst. Naturens uMettelige kraft.

God, regnende, dryppende tirsdag i det grønne.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Grøn omstilling”

  1. Det er så smukt der ude, det går så hurtig det hele 🍀❤️ Syrener blomster nu, jeg så også at egetræer er sprunget ud, det går alt for hurtigt 🍀🌹. Vi er lige i Helsingør i nogle dage, vores datter og svigersøn og børnebørn bor der, det er en smuk gammel by. De bor tæt på en park, hvor vi kan kikke til Sverige ❤️❤️❤️

    Like

    1. Der er så kønt i og omkring Helsingør. Nordsjælland er ikke så tosset endda 🙂 Jeg kan heller ikke følge med. Den store kastanje sner blomster ned over hele haven, syrenerne blomstrer, som du siger, og der er mange ting, det allerede er slut med. Mælkebøtter og magnolier. Det går så hurtigt. Men skønt er det nu alligevel 🙂

      Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: