En kæmpe faldt

Lidt nede ad vejen stod der indtil for nylig en enorm blodbøg. Vel omkring en 100 år gammel var den, høj, bred, statelig. Den stod hos nabo Villy, der døde for snart et år siden. Vi savner ham stadig. Nu savner vi også træet.

Ja, vi kan godt se, at det skyggede for hele naboens have. Og træer bliver jo fældet, når de bliver for store til haver. Men flot var det nu.

Nu ligger skiverne der. Hvis jeg på nogen måde kunne løfte den, ville jeg spørge, om ikke jeg måtte få eller købe en skive. Med en stak fliser under som fod, kunne sådan en skive blive et flot, rustikt havebord til udsigtshaven.

Men et lille minde om den store bøg har vi. Faktisk har vi tre. For sidste år fik jeg af nabo Bodil tre små bøgebørn fra det store træ. Bodil havde gravet små selvsåede bøgetræer op og sat dem i potter.

Nu står de i krukker hos os. Der kan de leve i mange år, før de bliver for store og skal ud i jorden.

Sådan en blodbøg er flot – og mon ikke vi kan finde plads til dem et sted, når de bliver større?

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “En kæmpe faldt”

  1. åhhh, vores kolossale, fantastiske, smukke rødbøg måtte også fældes. Det havde fået svamp og var i fare for at vælte ned over huset. Det var en sorgens dag.
    – men det er heller ikke sjovt at ryste og bæve når det stormer, for vi viste jo godt at den var gal. Helt gal….
    Nu har vi vænnet os til det og den tykkeste del af stammen ligger i haven og er faktisk ret pyntelig.

    Like

  2. du skulle samle noget savsmuld til at røge har fået at vide savsmuld fra rødbøg er noget af det bedste til at røge

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: