Nu skal der påskepyntes

Selvom verden er af lave, er der nu kun en månedtid til påske. Og uanset verdens tilstand, skal der være reder, æg og påskeliljer, når påsken nærmer sig.

Det er på tide at finde påskepynten frem.

Til jul starter de fleste med at pynte op til første søndag i advent, cirka en månedstid før jul. Jeg gør det samme til påske. Jeg er ganske vist ikke bedyndt at pynte for alvor endnu, men forarbejdet er i gang.

Kassen med vagtelæg, træuld og lam er fundet frem, og Rosie og jeg har været ude og finde grene, der kan springe ud herinde. Mange træer og buske er klar til, at man kan drive grenene frem inde på et par dage. Det gælder både blomstrende og grønne buske. Og hvad er vel mere forår end de første, spæde, grønne blade?

Nyudsprungne ahorn med porcelænsæg.

Der skal laves reder med vagtelæg inde. Vi har ikke nogen hængebirk, der ellers er noget af der bedste til reder. Men der er jo andre bøjelige grene, der kan bruges. Og man kan sno kranse og reder af pil.

Man kan også være heldig at finde en aflagt fuglerede, som jeg gjorde i sensommeren for et par år siden. Den bruger jeg endnu. Den står i drivhuset, i læ for regn og blæst. Man kan tydeligt se, at den lille fugl har brugt hestehår til at fore med.

Ude skal der også pyntes. Det er tid til at skære tangutica klematis ned, og de lange ranker kan snos til en fin rede. Ude gør det ikke noget, at den drysser lidt.

En af de dejlige ting ved at bruge naturmaterialer er, at det praktisk taget ikke koster noget. Man skal bare holde øjnene åbne, når man er derude. Afklippede klematisranker, grene, et flot stykke bark fra brændestablen, mosgrene, der er blæst ned – der er så meget, man kan bruge.

Især sammen med de varige påsketing som porcelænsæggene, flokken af påskelam og den sjove andeskål fra loppemarkedet for mange år siden.

Jeg er egentlig glad for, der er en hel måned til påske, for ideerne kommer flyvende, og skal bare halvdelen prøves af, er huset for lille. Der er fire uger at gøre godt med, hvis vi starter i dag. Og måske – hvis alt går vel – vil verden til påske igen være forandret til det bedre. Måske har Putin fået en tagsten i hovedet – eller er blevet skudt af de oligarker, der ikke synes om krigens betydning for deres luksusliv. Man har da lov at håbe…

Uanset verdens gang skal der påskepyntes. Jeg tror ligefrem, det ville irritere Putin, hvis han vidste det. Sådan nogle som ham vil nemlig bare ødelægge, men vi pynter op og gør klar til at fejre påsken. Vi bygger op.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

9 kommentarer til “Nu skal der påskepyntes”

 1. -så tror jeg sågu også jeg vil finde nogle æg og noget påskedims frem i år…..

  Like

 2. Uh, er det snart påske?? Jeg ville ønske, jeg havde bedre blik for de der naturmaterialer. Jeg kasserede en hel afskåret clematis for et par uger siden.
  Jeg sagde det også sidste år: Husk mig, når du en dag bliver træt af den lille skål med gæs/ænder 🙂
  Altså, hvis det kan irritere Putin, så skal jeg gerne overdrive påskepynten i år – jeg plejer ikke at have så forfærdeligt meget.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Jeps – der er kun en måned til. Jeg glæder mig allerede til påskeferien. Og jeg er sikker på, at alt det, der glæder os, irriterer Putin. Han bryder sig ikke så meget om glæde. Han er Voldemort i forklædning…
   Jeg beholder ænderne, men du kan jo prøve at googlesøge billedet. Måske er der nogle et sted…
   Kh, Karen

   Like

 3. Jeg er også vild med din andeskål. Jeg har prøvet at lede efter den, men kan ikke finde den. Har set man til jul kan få noget der minder om den med nisser, tænker det måske Erde samme som laver dem. Må lede videre 😉

  Like

 4. Hej
  Hvor har du fundet den søde krukke med ænder? Da min mor døde i 2007, smed jeg hendes ud, nu har jeg selvfølgelig fortrudt det 100 gange, så jeg leder efter en anden.
  Måske man er heldig en dag.
  Mvh Jette

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: