Et tag uden huller og lidt om forårsløg…

Tagpladerne havde heldigvis ikke taget mere skade, end de kunne bruges igen. Det var heldigt, for man kan ikke købe de gammeldags plader længere.

Nu er taget helt igen, og det var vist lige til tiden, for der skulle komme en del regn i morgen. Nu skal der bare ryddes op.

Der ligger igen bjerge af blade alle vegne. De er blæst ned fra skrænten og har lagt sig til rette i hver en lækrog. Og der ligger grene og kviste alle vegne. Det ser ganske uoverkommeligt ud, selvom det nok ikke er det, men det bliver noget med at tage det lidt efter lidt.

Der er nemlig også planer om en tur ud i drivhuset. Fra Gartneriet Pedersen fik jeg også nogle potter med blandede forårsløg. De skal arrangeres og plantes. Vintergækker – de store Elwesii, forskellige iris og forskellige scilla og andet haveguf. Det er den slags potter, de har på tilbud i Dagli’ Brugsen lige nu.

Det er da til at overkomme, hvis man ikke har fået lavet krukker nok med forårsløg i efteråret. Det har jeg ikke. For hvornår er der nok krukker? Et helt retorisk spørgsmål…

Der var en enkelt lille, blå anemone mellem potterne. Den er på midlertidigt ophold i stuen. Den bad næsten om at blive arrangeret i en lille skovbund, og så var de pinde da også ryddet væk fra græsplænen, ikke?

En god start på oprydningen.

God mandag – den sidste i januar i år.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: