Spicy julekylling med appelsin

Opskriften her udgav jeg første gang i 2012. Det er ved at være nogle dage siden. Men opskriften er ikke spor bedaget, og vi laver julekylling mindst én gang hvert år i december.

Julekylling med alle de gode, varme krydderier, vi forbinder med julemad. Ingefær, kardemomme, allehånde, laurbærblade, sorte peberkorn og chiliflager. Og appelsin både i fadet og stukket under skindet på kyllingen.

Retten dufter og smager af lidt jul, men det er langt fra at være traditionel julemad. Den traditionelle julemad kan vi godt vente lidt med lidt endnu. Det ville da være ærgerligt at være træt af julemad to uger før jul, ikke?

Til julekyllingen skal du bruge:
1 pk kyllingeoverlår (4 stk i pakken)
1 hel appelsin – øko, for skrællen skal bruges
Saft fra 2 appelsiner
1 tsk hel allehånde
1 tsk sorte peberkorn
Frø fra 5 kardemommekapsler
1/2 tsk chiliflager
1 spsk mørkt muscovadosukker
2 spsk fintrevet ingefær
2 laurbærblade

Start med at lave krydderblandingen. Kom peberkorn, hel allehånde og frø fra kardemommekapslerne i en morter og mal dem til et groft pulver. Bland pulveret med chiliflager, revet ingefær, muscovadosukker og saft fra to appelsiner.

Skær den tredje appelsin i skiver.

Klip overflødigt fedt og skind af overlårene, og brug en finger til at løsne skindet  med. Gnid lidt af krydderblandingen ind under skindet og skub en skive appelsin ind ovenpå.

Læg stykkerne i et fad, stik laurbærbladene ved, hæld resten af krydderblandingen over og bag retten i ovnen, til de er gennemstegte – 200 grader i ca. 3 kvarter. Hold øje med, om fadet er ved at bage tørt. Hvis det er ved at ske, så hæld lidt vand ved.

Ris passer godt til, og væden fra fadet er en rigtig god sovs til risene. Vi fik også lun rosenkålsalat til – den med de ristede peanuts, som jeg synes passer fortrinligt til det meste hele vinteren – også til julekylling.

Har du fået lyst til mere mad, der ikke er julemad, men som alligevel har et strejf af jul? Så kan du kigge med her Mad med en lille smule jul

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: