Krydret hokkaido-mos

I fredags hentede vi vores del af charolaiskødet på slagteriet og fik det pakket og frosset. Hakkekød i 500 grams poser, bøffer pakket to og to, stege i en ekstra frysepose og så videre.

Vi gemte et par entrecote bøffer til aftensmaden lørdag, og de blev forkælet med en silkeblød og let krydret mos af hokkaido græskar. Mosen erstatter nemt en sovs.

Hokkaido er nok det bedste spisegræskar, man kan finde. Det har meget mere smag end andre græskar, og det behøver ikke at blive skrællet. I modsætning til skallen på andre græskar, bliver hokkaidoskrællen mør og smager som resten af græskarret.

Til sådan en portion mos skal du bruge:
500 g hokkaido uden kerner i store tern
Lidt vand
1 tsk karry
1 tk salt
2 spsk citronsaft
1/2 dl fløde

Lidt ristede græskarkerner til pynt

Kog hokkaidoternene meget møre i lidt vand uden salt. Hæld vandet fra og brug stavblenderen til at køre ternene til blødt og ensartet mos. Tilsæt karry, salt, citron og fløde, varm godt igennem og smag til. Pynt med lidt græskarfrø og server.

Så nemt er det. Fordi græskarret smager af noget i sig selv, bruger jeg ikke mere karry end 1 teskefuld. Du kan krydre mosen mere, hvis du vil, men det er næsten synd for det lækre græskar.

Til sidst skal du lige have et kig på bøfferne.

Det er da flot kød, ikke? Og jo, der var rigeligt til pålæg næste dag.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: