Septemberweekend på Mors

I sommer holdt vi en lille ferie på Mors, og dengang aftalte vi, at vi ville tage en weekend deroppe igen i sensommeren. Det gjorde vi i denne weekend – lidt senere end oprindeligt planlagt – men heldigvis i det smukkeste vejr.

Det er ikke første gang, vi tager til Mors. Næh – det er vel nærmere fjerde eller femte gang. Og altid slår vi os ned ved Dragstrup Vig. Stedet passer os så godt med den varierede natur, roen og følelsen af at være langt hjemmefra, selvom vi kun har kørt et par timer.

For fjordlandskabet – og især lyset – er så anderledes end her i det grønne, frodige og bakkede Østjylland, og når man er på ferie eller weekend, må det gerne være anderledes end det vante.

I den magre sandjord i strandengene vokser træerne sig knortede og nærmest bonsai agtige. Og i hegnene vender de ryggen mod vestenvinden og bøjer sig mod øst.

Vandreruten ‘Kystruten’ går langs Dragstrup Vig.

Man kan gå i timevis. Langs stranden.

Igennem skoven, hvor vandets og vindens lyde dæmpes.

Og på diget forbi det gamle stemmeværk.

Gad vide, om vi ville være blevet så glade for Mors, hvis vi ikke havde fundet Dragstrup Camping. Måske – og måske ikke. Pladsen er stor, men meget hyggelig, den er hundevenlig, og man kan sagtens komme til at bo roligt langt fra pool, badehuse og legeplads.

Vi har fundet et yndlingshjørne helt nede i bunden af pladsen med kun to minutters gang til diget, hvorfra man kan gå i alle retninger.

Fuglelivet er rigt. På denne årstid er luften fuld at gåsetræk ligesom herhjemme, og vi var også så heldige at se en havørn. Den blev nu hurtigt jaget væk af de skræppende måger.

Det har været en weekend fuld af gode gåture om dagen,

og hygge i vognen om aftenen med to ret trætte hunde.

Sådan en smuttur er god for både menneske- og hundesjæle.

Nu banker hverdagen på igen, og en presset uge står for døren. Så er det godt med lidt ballast fra weekenden.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Septemberweekend på Mors”

  1. Hvor lyder det dejligt. Vi har også vores yndlingssted på Mors, nemlig Ejerslev Lyng. Men måske vi skulle lægge vejen forbi Dragstrup Vig næste gang. Vi har prøvet alternativer til Ejerslev Lyng et par gange, men vender altid tilbage.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: