Blommetid

I går kom vores søde nabo ligesom sidste år (og året før, og året før, og…) over til os med en stor baljefuld blommer.

Jeg gik straks i gang med at udstene dem, og jeg har da også de brune fingre i dag, som man nu engang får af at ordne blommer. Det skal slides af… Men pyt, for de blommer er noget så lækre, der er 7 kilo i fryseren, og der venter mange gode retter – og opskrfter – med blommer forude.

Der kommer en ny kage, der kommer en ny og meget enkel chutney, og i aften tester vi en engelsk opskrift på kylling med blommer og krydderier. For blommer er til meget andet end kage.

Har du allerede nu lyst til at gå i gang, er der en del opskrifter med blommer her allerede. De er også gode, og både marmelade og blommetærten med fast bund og sprød crumble skal laves igen. De opskrifter finder du lige her.

Der er så meget godt, man kan lave med sådan en skål blommer.

De nye opskrifter og ideer kommer hen over de næste dage – så hold øje og gå ud og rusk lidt i naboens blommetræ, hvis du ikke har et selv.

God torsdag aften.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Blommetid”

 1. vi er så heldige at vores blommetræer i Kolonihaven giver blommer for første gang i Sy år
  små velsmagende gule nogen
  glæder os til at lave blommemarmelade /chutney af dem
  troede ikke at der nogensinde ville komme blommer fra de træer men stor var glæden da vi opdagede blomster på dem i forået od frugter senere hen
  god weekend til alle i og omkring skivholme og alle læsere af bloggen

  Hansi

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: