Nudler med oksekødsstrimler og satay sauce

Den cremede sauce med peanutbutter og krydderier, man får til indonesiske Satay spyd er her brugt i en nudelret – og det var ikke nogen dårlig ide.

Derfor får du i dag opskriften på vores aftensmad fra i går: Nudler med oksekødsstrimler og Satay sauce – og knas fra ristede peanuts og agurk. Dejlig, nem og hurtig hverdagsmad.

Du skal bruge:
Oksekød i strimler – fx fra flanksteak
Lidt olie til stegning
Asiatiske nudler
1 stort rødløg i både
4 fed hvidløg i tynde skiver

Snittet spidskål – mængde efter lyst og behov
4 spsk peanutbutter
2 spsk østerssauce
2 dl kogende vand
Salt og chilisovs – hot sauce – efter behov
Ristede peanuts og agurkeskiver til pynt

Kom nudlerne i en skål, hæld kogende vand over og lad dem trække i 5 minutter. Si vandet fra og stil nudlerne til side.

Rør peanutbutter og østerssauce med 2 dl kogende vand.

Skær kødet i tynde strimler. Steg det i lidt olie på en varm pande. Små portioner ad gangen, så kødet steger i stedet for at koge. Læg strimlerne på panden og steg dem på den ene side i 30 sekunder uden at flytte rundt på dem, steg videre i 30 sekunder, mens du ‘wokker’ – altså roder rundt i dem. Tag kødet af panden og stil det til side.

Skær rødløg i både og hvidløg i tynde skiver. Steg rødløgene på panden i 3 minutter, tilsæt hvidløgsskiverne og steg yderligere 1 minut. Tilsæt kålstrimlerne, vend rundt og tilsæt peanutbutterblandingen. Smag til med chili og salt og kog igennem. Bliver sovsen nu for tyk, kan du tilsætte lidt ekstra vand. Vend nudlerne i. Vend til sidst kødstrimlerne i retten og lad dem varme igennem.

Server med ristede peanuts og agurkeskiver. Agurkeskiverne giver knas og friskhed til retten, så spring dem ikke over.

Rigtig god onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: