Feriens første udflugt: Ree Park

Mandag tog husbonden og jeg af sted til Ree Park medbringende et styks barnebarn, hendes far og en madkurv. Jeg har længe gerne ville besøge parken, men det er aldrig blevet til noget før nu.

Det store parkanlæg er fascinerende. På én gang dansk natur med bøgetræer og bakker og samtidig ret naturtro omgivelser til dyrene fra de fjerne lande.

Turen startede med en vaskeægte jeep safari. Nå ja – ok – næsten vaskeægte.

Vi har været på sådan jeep safari i Sydafrika en gang, og det var da lidt anderledes. Men vi kom da ud på savannen, og vi mødte strudse, antiloper, gnuer, et kæmpe næsehorn og mine yndlinge: Girafferne. De er så statelige og bevæger sig så smukt.

Vores guide, der hed Emma, fortalte om dyrene, om deres levevis og om deres liv i parken på en oplysende og meget underholdende måde – al mulig ros til hende for hendes engagerede fortælling. Tænk at holde gejsten oppe en hel dag på den måde med et nyt hold gæster hver halve time – imponerende.

Efter safarituren gik vi rundt og kiggede på det hele – Afrika, Nordamerika, Asien. Man går flere steder langt på flotte, solide træbroer, der snor sig gennem området og giver kig til dyr og landskaber. En hule med ‘forhistoriske’ hulemalerier kommer man også forbi på ruten.

Der var lige det minus, at de fleste af dyrene sov til middag. Fra jaguarerne til løverne til den luntende bjørn udenfor ‘Fort Laramie’, som vi lige så gå over og lægge sig. Selv myreslugeren sov. Det var jo midt på dagen på en varm sommerdag, og der sover kloge dyr altså. (Det burde kloge mennesker måske også gøre).

Man aner lige to sovende løver i kanten mellem bøgeskovens skygge og græsset.

Aberne – og halvaberne – sov til gengæld ikke. De lavede abekattestreger, gjorde de, for det er nu engang deres natur, og den fornægter sig ikke. Jubelen fra en flok børn ville ingen ende tage, da ham her satte sig til at tisse oppe på snoren. Alt med tis er vist sjovt, når man er under 10…

Anlægget i det bakkede landskab er meget smukt, alt er gennemtænkt (noget at se om hvert et hjørne, toiletter nok, masser af picnicpladser i både sol og skygge), velholdt og lækkert, og der er mange, mange dyr at lære noget om og se på – om de sover eller ej.

Med lidt god vilje kan man næsten forestille sig at være langt væk i de varme lande…

Jeg kan anbefale sådan en tur både med og uden børn – men nok mest med. Hvis børnene altså har en alder, hvor de kan forstå, hvad det hele handler om. Vi mødte flere gange den samme stakkels mand, der knoklede op og ned ad bakke med en trækvogn med to smårollinger i, mens ungerne hujede hurtigere Far! Og så i den varme. Stakkels mand. En vandspreder i haven havde nok underholdt sådan et par rollinger på en 2-3 år bedre.

Men fra en fem-seks år og frem til nogle og halvfems er Ree Park et godt sted at bruge en dag i sommerferien.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Feriens første udflugt: Ree Park”

  1. Det hele er læst og noteret. Vi får nemlig snart besøg af tvillinger på 3 og storesøster på fem-snart-seks-og-så-skal-jeg-i-skole-det-skal-Vilda-ikke. Jeg vil tro, at sidsnævnte UDEN ‘rollinger’ vil synes om det.
    Tak for tip.
    Kh Lisbeth

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: