Højsommer

Der er blevet stille på vejene. Ferien er begyndt. Roserne blomstrer, der er valmuer i kornet, og bierne summer over gul okseøje i vejkanten.

Det er blevet højsommer.

Nu overtager julis mættede sommerstemning efter den hektiske forårs-, forsommer- og midsommertid. Julistauderne blomstrer – kongelys, studenternelliker, solhatte, margueritter… Solbærrene vokser sig store og søde, og køkkenhavens overflod er på vej.

Og det er blevet ferietid. Sol på næsen, jordbær i skålen, udflugter til spændende steder. Ferie. Eftermiddage i udsigtshaven med en bog, duernes kurren, køerne, der vifter fluer væk med halen. Ro i krop og sind.

I drivhuset vokser tomater og chili omgivet af krydderurter, blomster og planter på rekreation. Både mennesker, dyr og planter har godt af lidt rekreation.

Vi starter vores ferie i eftermiddag. Vi skal mest være herhjemme, men tager nok lidt ture ud hist og her. Måske kommer der lidt færre indlæg i ferietiden, og måske bliver de lidt kortere. Men der vil komme noget, for der er altid noget at fortælle om – noget lækkert, noget sjovt, noget dejligt eller noget fantastisk og blomstrende.

Er det i øvrigt ikke bemærkelsesværdigt, hvor mange ord for sommertiden vi har på dansk? Forsommer, midsommer, højsommer, sensommer, eftersommer – og alt pakket sammen i fire, korte måneder…

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Højsommer”

  1. Et fint billede af gul okseøje. Her i det nordsjællandske ser man næsten ikke den blomst mere. Som barn så man mange af dem, og min mor plukkede altid buketter af de forskellige markblomster, de var så fine. Rigtig god sommerferie 🌞🌞. Birgit M

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: