Aften hos planterne i drivhuset

Det er rigtig, rigtig koldt om natten og i de tidlige morgentimer. Koldere end de fleste planter i blomst holder af at have det. Især når det er planter, der er vant til de kontrollerede temperaturer i et gartneri.

Men en flok stearinlys kan lige netop holde frosten væk i drivhuset om natten.

Der er godt nok et tyndt lag frost på indersiden af glasset om morgenen, men lysene holder luften i rummet i bevægelse, så frosten ikke sætter sig, og planterne overlever. Ja – planterne ville nok overleve under alle omstændigheder. Men blomstringen ville være ødelagt, og det ville da være trist.

Bi-Bennys kasse i aftenlyset.

Når solen går ned, går jeg ud og tænder lys. Restelys, pæne lys, knapt så pæne lys gemt til netop det formål – og så en hoben gravlys. Fyrfadslys brænder for hurtigt ud. Det skal være lys, der kan brænde, indtil solens stråler igen rammer drivhuset i løbet af morgenen.

Om natten kan man se det flakkende genskin af lysene på loftet i soveværelset. Man sover bedre, når man ved, planterne overlever, ikke? Og det ser nu også vildt hyggeligt ud med alle de mange lys.

God mandag aften.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Aften hos planterne i drivhuset”

 1. Ja, det er utroligt, hvad små lys i mørket kan gøre. Jeg har flyttet mine nye agapanthusser tilbage i vognporten indtil onsdag, hvor nattefrosten skulle være væk igen. De kan nu nok ellers tåle det, men du har ret: Man sover bedre, hvis de er puttet godt 🙂
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Det er ok med lidt nattefrost i marts – med tryk på lidt. Det her med minus 7-8 grader er ikke særlig sundt for haven, når der ikke er sne også. Men smukt, det er det.
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: