Bi-Bennys kasse

For mange år siden havde vi bier. Vi passede bistader, og vi høstede honning. Alt udstyret købte vi af en mand, der hed Benny, og han kom hurtigt til at hedde Bi-Benny.

Bi-Benny samlede træ til at fyre med. Og en dag, hvor vi besøgte ham, fik jeg øje på en stor trækasse med mange, små rum øverst i hans brændestak.

Den var da for god til at brænde, mente jeg, og Bi-Benny sagde, at hvis jeg da syntes det, kunne jeg bare tage den. Det gjorde jeg, og derfor hedder kassen ‘Bi-Bennys’ kasse.

Lyset er blegt udenfor, men der er kulør i kassen.

Se det var en lang forklaring, der alt sammen skulle føre frem til, at Bi-Bennys kasse igen er kommet til ære og værdighed. Den er nemlig som skabt til at rumme blomster og pyntelige ting og sager. En rigtig ‘dimse-kasse’.

Overdådige, fyldte primula i de smukkeste farver.

Den er flyttet ind i drivhuset, hvor den er fyldt med de skønne primula fra Gartneriet Pedersen (reklame), et par glaskugler og lys, der bliver tændt om natten, så planterne ikke fryser om blomsterne.

Aftenlys med lyskæder – og de levende lys for varmens skyld.

Nu ser det igen pænt ud, når man går forbi.

Pilen med de lyserøde gæslinger, Mt. Aso, udenfor og en kasse med pynt og primula indenfor.

Og hvorfor vi ikke længere har bier? Tja, det var noget med husbondens pludseligt opståede allergi overfor bistik og et par høj-dramatiske ture til hospitalet. For man kan ikke undgå at blive stukket en gang imellem, når man har bier. De kan simpelthen ikke lide, man tager deres honning. Forstå det, hvem der kan?

Vi har solgt alle ‘bi-tingene’, og måske er der nogen, der nu kalder husbonden Bi-Per, når de taler om ham?

God torsdag.

P.S De skønne primula stammer fra Gartneriet Pedersen, og man kan købe dem i de fleste supermarkeder (Nu er det, jeg skal skrive ‘Reklame’.)

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

10 kommentarer til “Bi-Bennys kasse”

 1. Fin bi-kasse. Den minder om nogle kasser, jeg engang købte i IKEA med skillerum i. Vi har brugt dem til kryddersnapse, men den hobby er trappet ned, så nu ved jeg da, hvad jeg skal bruge kasserne til: Blomster. Tak for det.
  Kh Lisbeth

  Like

 2. Bier … det har jeg også haft, og blev allergisk. Jeg er blevet “vaccineret”, hyposensibiliseret hedder det vis rigtigt. Det kan varmt anbefales. Det er bøvlet, langvarigt og dyrt, men det virker – og har sparet mig for et par “spændende” ture til nærmeste sygehus. Og honning smager altså godt!
  Den der rødduggede gæsling er charmerende. Godt jeg ikke kommer forbi et sted, hvor den er til salg!

  Like

  1. 🙂 Man kan aldrig vide, hvor man møder en pil med lyserøde gæslinger. Per gik også i gang med sådan en ‘vaccinationsrunde’, men han blev frygteligt syg af det.
   Nu er det vores svigerinde, der har bier, og vi får honning derfra. Det er nemmere – for os i hvert fald 🙂

   Like

 3. sjov historie
  en af mine Kulsvier Kollegas Kone bliver aldrig kaldt andet end Posten for hun var en årrække ansat i Postvæsenetefter at have været kollega med ham i næsten fire år ved jeg stadig ikke hvad hun hedder,for han kalder hende konsekvent for Posten. nu ska a hjem for it å få knas mæ posten

  Like

 4. Det er så herligt når nogle ting har en god historie, det gør dem endnu mere værd. Hvor er det nogle fine primula, du har samlet. Idag “hoppede” en lille Balkan anemone ned i min indkøbskurv – helt af sig selv 😉. Jeg vil så gerne have en lille hængepil, men synes ikke jeg har set dem de sidste par år, ihvertfald ikke her i Nordsjælland, men håber i år. Hilsen Birgit M

  Like

  1. Flere ‘spring’ blomster 🙂 Helt og lykke med jagten. Jeg har set hængepil i Billigblomst og i Bilka, så de er der et sted.
   Er helt enig med dig i, at ting bliver bedre af at have en historie 🙂
   vh/Karen

   Like

  2. det skulle jeg havet vidst sidste år. der gravede jeg den flotteste hængepil op i min forhave den fyldte til sidst for meget
   og for øvrigt kan du købe en hængepil i silvan

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: