Vinterhygge ude

Det gælder om at udnytte det, når der endelig kommer lidt sne. Da det pludselig begyndte at vælte ned, vækkede jeg de to sødt slumrende hunde og spurgte, om vi ikke skulle ud og lege? Maggie var helt med på ideen. De frække snefnug skulle fanges, skulle de.

Rosie, der jo altså har set den slags før, syntes, at det var lidt overdrevet at være så glad for lidt nedbør. Og i øvrigt sov hun lige så godt.

OK – nu har jeg set det. Kan vi så gå hjem?

Frøprinsen lukkede bare øjnene. For det første er han en overbevist Buddha-frø, og den slags vejr bekommer ikke dem vel, der har deres åndelige oprindelse i fjerne og varmere egne.

Han mediterede sig tilbage til sommeren og lukkede alt andet ude.

Sommer i frøprinsens lille rige.

Selvom jeg er næsten lige så gammel i menneskeår, som Rosie er i hundeår, var jeg nu mest på Maggies side. Jeg elsker, når det sner. For se lige, hvad lidt sne kan gøre ved en opstilling af vinterkrukker?

Skimmia, små stedsegrønne og en julerose nederst til venstre.

Og ved den forvoksede vindheks?

Og ved landskabet?

Sne er da det rene trylleri. Jeg håber på mere trylleri i weekenden og ikke bare den hårde frost, de snakker om. Den kan planterne nemlig ikke lide.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Vinterhygge ude”

 1. Jeg vil godt med Maggie ud, men jeg går ind med Rosie og betragter fornøjeligt ungdommens tumleri fra en lun sofa.
  Vi kørte i Mols Bjerge i går for i det mindste at have prøvet at stå med sålerne på sne i denne vinter. Og så kørte vi ellers hjem igen og så ud på den barfrosne have 😉
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Ja, den barfrost er jeg heller ikke glad for. Og med det varslede tøvejr midt på ugen efterfulgt af frost igen i weekenden, er det nok en god ide at få dækket nogle af havens planter. Mon ikke Maggie vil ‘hjælpe’?
   Mols Bjerge er et af de dejligste steder i landet 🙂
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: