Farveklatter i haven i den mørke december

I weekenden fik jeg endelig ryddet op på ‘perronen’ foran drivhuset. Det var tiltrængt, og det havde været udsat igen og igen, fordi…. og fordi…. Sådan går det jo hos de fleste med et eller andet. Perfekt er der ingen, der er.

Nu er der ryddet op – og pyntet op med planter og en nem lille opgradering til krukkerne.

Det var godt at få det gjort. Vi går jo forbi der hundrede gange om dagen, og at gå forbi en evig reminder om et hængeparti er aldrig sjovt. Jeg kan bare ikke døje rod. Så hvorfor det lige skulle være så svært at få fjernet den sidste plantesæk, tømt de sidste sommerkrukker, kørt hele stadset ud på marken i trillebøren og få fejet? Det må du ikke spørge mig om. Det må guderne vide, for det tog jo kun en halv times tid… Oprydningens psykologi…

Nu gør det godt i sindet at gå forbi. Der er orden og julepænt. Juleroser, nogle stykker af de små stedsegrønne og skimmia.

Juleroserne lyser op, og skimmia er sådan en dejlig farveklat i de mørke vinterdage.

Skimmias små blomsterknopper, der står røde hele vinteren og springer ud i en sky af hvide blomster i foråret.

Krukken med kløver og store husløg er også en farveklat. Sjovt nok er de store husløg røde om sommeren, men står grønne om vinteren. Måske noget med temperaturen?

Kløver, Trifolium, holder sig frisk det meste af vinteren, visner væk i senvinteren, men kommer igen i foråret. Det kan du læse meget mere om her.

I den tunge jernpokal vokser en lav sedum, som lige nu er vissen. Jeg har lagt et lag blød ene over de visne planter og anbragt en af de fine kugler ovenpå igen – både for synets skyld og for at holde den bløde ene på plads i blæsevejret.

Det er så lidt, der skal til for at ændre en vintertrist krukke til ren glæde. Og ændre en vintertrist og rodet forperron til et lyspunkt i vinterhaven.

Så vil jeg nu huske det næste år, når oprydningen bare ikke klarer sig selv? Det håber jeg. Ellers må jeg jo slå op her og genlæse dagens tekst, ikke?

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Farveklatter i haven i den mørke december”

 1. Det er så fantastisk at læse din blog, for du giver lige et lille skub og inspiration til at komme i gang med noget! I dag passer dit indlæg perfekt til det, som jeg har planer om, nemlig lige de sidste blade(selv om jeg har revet og revet og revet) lidt pyntning foran og i drivhus og lidt mere julepynt hist og pist. Jeg tror ikke, at jeg har været ude i 5 dage, mest fordi der har været så meget andet, der skulle gøres, men også fordi det har været et møgvejr! I dag er det stadig gråt, men det regner ikke, og det er stille, og så er man jo næsten tilfreds!!
  Tak for indlæg og billeder og god dag.
  Venlig hilsen Bodil.

  Like

  1. Det er jeg glad for at høre Bodil 🙂 Ak ja – de sidste blade. De sidste dages blæst har blæst uendeligt mange blade ned fra skrænten, så det er er næsten forfra igen. Sådan bliver det ved hele vinteren. Jeg tror, jeg ønsker mig en bladpuster!
   Mange hilsener, Karen

   Like

 2. Det ser fint ud jeg må tage mig sammen og rydde op og pynte på min altan. Kender så godt det med at udsætte ting, selv om det er hurtig gjort.

  Like

  1. Ja, hvad er det lige, der sker inde i hovedet med den slags? Det er jo så skønt, når det er gjort, og det har gnavet, hver gang man lagde mærke til det. Det gælder bare om at gøre kort proces med den slags 🙂 Og når man kommer til pyntningen, er det så hyggeligt arbejde.

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: