Trifolium/kløver – en investering i frodighed

I september besøgte jeg Gartneriet Råhøj, hvor de dyrker kløver, trifolium, og stenurt, sedum. Jeg var dengang inviteret til lanceringen af en ny kløver, den smukke Alexia, som du ser på billedet herunder. Det kan du læse om i indlægget fra september.

Dengang skrev jeg, at de smukke kløverplanter sagtens kan overvintre ude. Det kan de nemlig med stort held. Ja, faktisk har jeg nu et par krukker med tre år gamle planter, og i går gik jeg på besøg hos dem for at se, hvordan det gik, og for at nusle krukkerne lidt. Jeg var træt i armene af at kante og grave, og lidt krukkenusleri var lige det, der skulle til.

Men var de ved at komme i gang? Det var de.

De kigger op fra krukkerne, og de vokser ud over kanten.

Dem, jeg havde sat sammen med sedum, er lige ved at blive kvalt. Sedum er meget livskraftig. Der skal en redningsaktion til, og de vildtvoksende sedum skal have en krukke for sig selv, så kløverne kan få lov at vokse i ro og fred.

En lille kløver havde jeg sat i et bed i haven. Jeg havde helt glemt den, indtil jeg kom i gang med at gøre bedet forårsklart. For der stod den – lillebitte endnu – ikke meget større end en barnehånd, men stærkt på vej.

Kløver er en plante, jeg holder rigtig meget af. Farverne er så forskellige, aftegningerne ligeså, og så har de altså også forskellige bladformer.

Men frodigheden har de til fælles. Snart vil de ødselt vælte ud over kanten på krukkerne, og vi kan glæde os over dem rundt omkring i haven som holdbare farveklatter. Trifolium er en god, lille investering i frodighed.

God søndag

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Trifolium/kløver – en investering i frodighed”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: