Efterårets klare lys

I oktober måned er der cirka lige så meget dagslys som i begyndelsen af marts. Det klare og afslørende martslys er det, der får os i rengøringshumør – nu skal der lukkes op for lyset. Oktoberlyset er lige så klart – og helt vidunderligt..

Men oktoberlyset har en helt anden farve, fordi der er blade på træerne, og fordi de blade er begyndt at skifte farve. Luften flimrer af farver, for farver består jo af lys. Når solen lyser ind under tunge regnskyer som i går, kan man opleve de mest fantastiske syn. Græsset bliver nærmest selvlysende,

og det samme gælder blomsterne i haven, der nærmest får neonfarver.

Hvor er vi heldige, vi bor i den del af verden, hvor årstiderne skifter, hvor skyerne ændrer landskabet og farverne, og hvor regnen kan piske ned et minut, og solen skinne det næste. Og hvor lyset ændrer sig hele året igennem.

Og snakker vi meget om vejret, er det jo netop, fordi det er så omskifteligt. Hvem gider snakke om vejret i Caribien – eller i Florida? Med mindre der er en af de evindelige orkaner på vej?

I dag vil jeg ud i vejret og lægge løg. Og jeg vil glæde mig over den kølige, friske luft, over varmen i en solplet og over lysets og bladenes spil i spejlbassinet.

God og lys søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Efterårets klare lys”

 1. Der er dejligt meget drama i sådan nogle mørke skyer, du viser.
  Det danske vejr er bestemt ikke så ringe 🙂
  God arbejdslyst. Det er i skønt solskinsvejr i dag her i Ebeltoft.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Det er den slags oplevelser, der får en til at føle ren ærefrygt for naturen. Den slags skyer – og så en stjernehimmel som den i nat 🙂
   Det er lige så dejligt vejr i dag, og jeg arbejder stadig hjemme – hurra!
   Kh,Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: