Jagthunde i den våde tid

Efteråret er den våde tid. Luften er tung af enten tåge eller regn, og er det tørvejr, er der stadig så meget dug i græsset, at det først tørrer sidst på dagen – hvis det overhovedet når at blive tørt.

Det er hundenes bedste tid på året.

Efteråret er jagttid, og sådan et par jagthunde er skabt til at snuse og søge og hente – alting dufter af mere, når luften er fugtig. Vi mærker det jo også. Duften af våd jord, nedfaldne blade, nedfaldsæbler under træerne… Den dejlige duft af efterår.

De ænser ikke, at det er vådt og klamt – det er bare dejligt.

Begge hunde undersøger hver en græstue, når vi går markture. Man ved jo aldrig, hvor der kunne gemme sig en fasan, vel?

De drypper, når de kommer ind. Fra ørerne, fra maven og fra poterne.

Da Rosie kom hjem fra jagt i lørdags, var hun dækket af sort mosemudder fra poterne og til midt på maven. Et lille sumpuhyre, der ikke lige fik lov at komme ind i stuen med det samme. Men hvor var hun glad og tilfreds. En jagt giver ro i sindet, når man er jagthund. Det sorte mudder kunne jo også bare børstes ud, da hun blev tør. En vis sumparoma hang der nu ved hende de næste par dage…

Maggie er stadig for ung til at gå på jagt, men hun er godt igennem de første eksaminer i hundeskolen. Det ender nok med, at jeg får to sumpuhyrer hjem (tre med husbonden…). Men bare de er glade sumpuhyrer, gør det jo ikke noget.

God, våd og duftende onsdag.

Og en lille tilføjelse: Når de så har løbet og snuset sig godt trætte, er det så hyggeligt at klemme sig sammen i én kurv og blive tør og varm igen 🙂

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Jagthunde i den våde tid”

  1. Dejlige hunde! Hvad er det for en race? Engelsk setter?? Min kæreste har 2 Gordon Setters så jeg genkender hvad du skriver! Men de ER så skønne og hengivne.😍😍

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: