Et brusebad til haven

De sidste dages voldsomme blæst har været hård ved haven. Blomstrende grene er knækket, stauder er væltet – og roserne? Suk. De kan bare ikke lide, når det blæser sådan.

Men i går aftes lagde vinden sig, og der kom regn. Stille regn. Opfriskende regn.

Det har haven haft godt af efter den hårde og udtørrende vind.

Det drypper endnu fra træernes grene, og dråberne sidder på blade og blomster. Ikke mindst på lodden løvefod, hvis blade er som skabt til at pynte sig med regndråber.

På trappen til pavillonen blomstrer små stenbedsplanter. De har sået sig i sprækkerne mellem trinene, og det ser faktisk ret godt ud, hvis jeg selv skal sige det. De små blomster var også glade for brusebadet.

Det var bogenglen til gengæld ikke. Den tog næste kapitel i ly under en Magical hortensia, der lige nu er i sin lyserøde fase. Jeg er spændt på at følge dens udvikling – blomsterne skulle gå fra grøn til rosa og tilbage til grøn igen. Det er lidt sjovt at følge med i.

I det hele taget er der så meget at se på og holde øje med i haven lige nu. Der er noget, der skal høstes, og der er noget, der skal bindes op og klippes ned og og og. Noget er færdigt for i år, andet er kun lige på vej. Det er så det gode ved den kølige sommer: blomstringerne varer meget længere.

Og haven havde rigtig godt af at få et brusebad.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Et brusebad til haven”

 1. Ja, det brusebad gjorde godt. Her drypper det lidt endnu, og alting er så friskt og fint. Jeg bliver så glad, når jeg slipper for at vande have 🙂
  Stenbedsplanter på trappen er bare SÅ godt. Jeg elsker sådan en frodighed!
  Kh Nana

  Like

  1. Der er noget helt specielt ved de blomster, der kommer af sig selv (når det ikke er skvalderblomster, altså 🙂 ) Det er altså også et bøvl med at vande have, og vi kan bare slet ikke gøre det så godt, som naturen kan.
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: