Egentlig bare en pind

Når snusfornuften får lov at råde, går man let glip af fantastiske ting. For fantastisk betyder jo egentlig, at noget er som udsprunget af fantasien.

For den snusfornuftige er de fleste elverpiger nok bare pinde, der set i et vist lys kan ligne dansende kvinder. Men jeg er nu ikke et øjeblik i tvivl om, at det her er en ægte, fantastisk, forhekset elverpige. I sommernætterne danser de nemlig nede i engen, for sådan er det bare på landet. Er der en eng med mosekonebryg, er der fest.

Da vi stammede vores troldhassel op,

var der en kæmpe bunke af krøllede grene tilbage. Jeg sorterede i dem og tog de pæneste eller mest interessante fra. Nogle af de kraftigste bliver blomsterstøtter, nogle fik Aase Hviid, der vil bruge dem til kurvehanke, og andre blev lagt til side til ‘en anden god gang’.

Pludselig stod jeg med den her i hånden.

Og i en vis vinkel, i et særligt lys og måske også med lidt god vilje var det lige det her, jeg så: en elverpige. Stivnet i danset med oprakte arme, der strækker sig op i sommernatsdisen. Hul i ryggen er hun også.

Hvad kunne der dog være sket, siden hun ikke var fordampet i de første solstråler for at dukke op igen ved solnedgang? Havde hun mødt en ond troldmand i natten – en troldmand, der havde forhekset hende? Og hvad kunne vække hende til live igen? Et kys fra en elverfrøprins?

Eller måske bare, at nogen så hende, som hun virkelig var – og holdt af hende af samme grund?

Hvis det er det sidste, er hun vakt til live nu og kan danse de lune og lyse sommernætter væk nede i engen.

Men vi skal nu lige passe lidt på hende, for Maggie har et lidt snusfornuftigt forhold til forstenede elverpiger. For hende er den elverpige bare en pind – og pinde gør man kort proces med…

God – og forhåbentlig også en lidt fantastisk – weekend.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Egentlig bare en pind”

  1. Herlig historie – det er da nemt at se, at det er en elverpige. Hvor er fantasien dog en vidunderlig gave!

    Varm sommerhilsen Eva

    Den fre. 26. jun. 2020 kl. 08.43 skrev Dalsgaard i Skivholme :

    > Karen Engell Dalsgaard posted: “Når snusfornuften får lov at råde, går man > let glip af fantastiske ting. For fantastisk betyder jo egentlig, at noget > er som udsprunget af fantasien. For den snusfornuftige er de fleste > elverpiger nok bare pinde, der set i et vist lys kan ligne dan” >

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: