Blomsterfestival i Tivoli Friheden

Fra i går og en måned frem blomstrer Tivoli Friheden. Der er blomsterfestival. Installationer og inspirationshaver, udstillinger og pop up blomsterkunst. Ideer lige til at plukke, og ideer, man kun kan sige ‘wow’ til – hvis man da er god til at udtrykke sig varieret…

Jeg var der i går, inviteret af Haveselskabet, der har haft en stor finger med i spillet i både planlægning og udførelse af arrangementet. Og det er et kæmpe arrangement, der kræver meget arbejdskraft. Tænk at skulle holde alle de blomster friske og fine i en måned? Udenfor? I vores blandede vejr? Hatten af for det. Vi andre skal bare komme og nyde det. Og der er masser at nyde. Planteskulpturen her for eksempel.

Det lille, yndige og nostalgiske, havehus, som Backyard Stories har kreeret som en historie: hver ting i huset kan fortælle en historie. Det er så stemningsfuldt, at jeg næsten kunne lugte morfars haveskur – men kun i fantasien, for der lugtede af herbatox og ikke af Tivoli…

Det er kontrastfyldt, spændende og forfriskende at møde det lille skur – og den naturlige have med vildskab og biodiversitet i højsædet

midt mellem Tivoli Frihedens forlystelser og velplejede gange og bede.

Bedet i forgrunden på billedet er endnu en inspirationshave – det fineste, spiralformede bed, der leger med alle regnbuens farver.

Et bette insekthotel er der også plads til,

og Claus Dalby har den smukkeste krukkehave i kølige, hvide, grå og rosa/lilla nuancer. Den kan man gå på opdagelse i – og igen blive slået over hans evne til sammensætninger – og over, hvor meget der kan vokse i krukker. B-Green har doneret alle de skønne krukker, og planterne kommer fra danske gartnerier.

Her får krukkerne lige et kritisk blik, før gæsterne kommer myldrende.

Og myldre ind, det skal de. Tivoli Frihedens blomsterfest er en fest for øjnene, og fyldt med skønne indfald og ideer. Jeg kan slet ikke nå at nævne alt, så se bare det her som en lille – en meget lille – smagsprøve. Fra kolonihavestemningen i Hermans

og hele vejen igennem er udstillingen en fryd for øjnene. Tag derind og se det selv. Lad ungerne køre i halsbrækkende forlystelser og spise is, mens du går rundt og oplever. I år er der noget for hele familien i Tivoli Friheden.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Blomsterfestival i Tivoli Friheden”

  1. Tak for inspirationene. Det er næsten helt chealsea-like, noget man normalt ikke ser i Danmark

    Like

    1. Tja, Elizabeth. Chelsea er jo det ypperste af den slags, og Tivoli Friheden er jo bette i forhold til. Men det er rigtig kønt og spændende, og Chelsea er i den grad inspirationen, og det er dejligt.

      Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: