Valmuemarker

Der er ikke længe til sommerferien. Det ser man tydeligt, når man kører ud i landskabet, for det er blevet valmuetid. Især i kanten af rapsmarker står valmuerne nu tæt og lyser højrødt – og nogle gange ikke kun i kanten, men i hele marken.

Der er næppe noget, der mere fortæller os, at nu  – lige nu – er det midsommer. I går var det endda årets længste dag – og sikke en smuk en af slagsen.

Valmuemarkerne er bare et tegn på sommerferie lige om hjørnet. Røde valmuer og modne, røde jordbær, så er den på plads.

Hvert år er jeg lige betaget af de rødblomstrende marker, og jeg kører gerne en omvej, hvis jeg ved, hvor der er en valmuemark.

Er der også mulighed for at holde ind til siden, gør jeg det – og jeg griber telefonen for at tage billeder – og flere billeder. For rød er af en eller anden grund svær at fotografere…

 

Jeg stopper gerne flere dage i træk, for valmuetiden er kort, og synet er så dejligt.

Siger man til sig selv, at man har travlt, skal nå at handle, skal hjem og vande eller skynde sig på arbejde? Jamen, så går dagene, og når man endelig har tid, er der ikke flere valmuer.

Det gælder om at nyde øjeblikket. Ikke mindst i den korte, korte valmuetid.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Valmuemarker”

 1. Man skal gribe dagen, når valmuerne blomstrer – og i det hele taget 🙂
  Her har vi kornblomstmarker, men ingen valmuemarker, som den du viser, men så nyder jeg bare dine billeder – og de valmuer, jeg har i haven 🙂
  Kh Nana

  Like

 2. Tak for skønne billeder fra årets længste dag. Røde valmuer, røde jordbær så er det sommer i DK.
  Nu er varmen endelig brudt igennem her og mine islandske valmuer begynder at blomstre ved indgangen.
  Årets længste dag er Grønlands nationaldag. Det var fantastisk skøn dag med sol og varme fra morgenstunden. Ubeskrivelig smuk solnedgang om natten, det var svært at gå i seng , det bliver jo ikke mørkt. Mange sad ved vandkanten og nød den første sommerdag på nationaldagen.
  I ønskes god sommer omgivet af den smukke natur og din skønne have.
  Mvh.
  Kaalat

  Like

 3. Di har så evig ret Karen
  Det syn skal nydes medens tid er
  God mandagsdag
  Og god Sommer

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: