Junihaven – cottagehave for fuld udblæsning

I juni måned er jeg rigtig tilfreds med haven. Der har den det småvilde cottage look med blomster alle vegne. Det er helt overdådigt, for der er et mylder uden lige.

En af de bedste blomster i vores have lige nu er digitalis.

Jeg har normalt sået dem i maj og plantet dem ud i september. Så har de blomstret næste år. Men sidste år så jeg, at der var rigtig, rigtig mange selvsåede. Ikke bare lidt at flytte rundt på, men rigtig mange. Rigtig mange som i ‘alle vegne’. De blomstrer nu lige der, hvor de selv har valgt det.

De dukker op i forgrunden og i baggrunden. Gennem den røde hylds blade. Op ad muren til den gamle stald.

Og de stikker op mellem cederens grågrønne grene.

Imellem dem blomstrer storkenæb i store puder i lyserødt og forskellige lilla nuancer.

Det lyser hvidt af vellugtende aftenstjerne – og skvalderkål – og man kan blive helt tummelumsk af al den virak og kigge op i himlen blot for at synke ind i dronningebuskens kæmpestore krone.

Efter at have badet øjnene i blomsterfarver, falder der ro på, når man går ud i udsigtshaven og ser ud over det rolige, grønne midsommerlandskab.

Men hvor er der dog smukt alle vegne lige nu. Når det gælder blomster, er der ingen måned som juni.

Vi elsker vort land,
men ved midsommer mest…

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Junihaven – cottagehave for fuld udblæsning”

  1. Du har ret naturen er gavmild lige nu og hvor er de smukke de blomster der bare så gavmildt dukker op over alt. Du må også have en dejlig dag.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: