Citronpesto

Jeg har før skrevet om den her citronpesto, der kan forvandle en helt almindelig portion hverdagspasta til gudemad. Jeg vil gå så vidt som til at sige, at den sagtens kan gå an til gæstemad.

Den er så uhyre enkelt. Det eneste, der skal bruges er citron, olivenolie, basilikum og parmesan.

Jeg har lige købt en potte med basilikum, der skal levere basilikum til resten af sommeren. Jeg nipper topskuddene af og planter de enkelte planter med god afstand i en stor krukke. Nu er rødderne ikke klemt længere, og de vokser og vokser.

Topskuddene blev så brugt i citronpesto, som vi fik sammen med en krydderurtekrydret hakkebøf. Hurtig og lækker mad.

Her kommer opskriften:
Saft og skal fra 1 økocitron
4 spsk olivenolie
En stor håndfuld grofthakkede basilikumblade
Friskrevet parmesan

Riv citronskallen, bland citronsaft, citronskal og olie, rør de hakkede basilikumblade i – og bland med rygende varm, friskkogt pasta sammen med en håndfuld revet frisk parmesan.

Riv lidt ekstra parmesan – gerne på den grove side af rivejernet – til servering.

Så enkelt kan det være, og før du har prøvet det, tror du næppe, hvor stor smagen er.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Citronpesto”

   1. Det skulle jo være øko…
    Jeg købte hvide Engelsk græs. Det er så tredje gang, at jeg planter dem. De VIL ikke gro hos mig. Alle andre har dem som ukrudt.
    Den mest spændende var en hvid, dobbelt tjærenellike. Kun 50-60 cm høj og skulle blomstre fra nu og hele sommeren. Den glæder jeg mig vildt til at følge.
    Impulstog også en geranium med sorte blade og blå blomster. Den passer ingen steder, så jeg må have den i en potte et sted. Jeg lærer det aldrig helt 😉

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: