Sydfransk inspireret og kulørt tomattærte

Vi starter ugen med en lille opskrift på en tærte af typen: God til et glas kølig hvidvin på terrassen. Det er ikke en ‘hovedretstærte’, men en ‘nippemadstærte’ – eller ‘tapastærte’, om du vil.

I den slags tærter er der ingen æggemasse. Det er en enkel form for tærte, der kun består af butterdej, sennep, ost, tomater, rosmarin og olivenolie.

Til tærten skal man bruge:
1 rulle butterdej
20 små tomater

Salt
100 g revet ost – jeg brugte lagret cheddar
1 spsk Dijon sennep
Frisk rosmarin
1 spsk olivenolie

Start med at skære tomaterne i halve på den lange led og presse kernerne ud af dem med en finger. Drys dem med salt og læg dem i en si, så de kan dryppe af i en halv times tid. Skyl dem og lad dem dryppe af igen i et par minutter. Ryst sien… Det handler om at miste så meget væde som muligt.

 

Rul butterdejen ud og læg den i en smurt tærteform. Jeg brugte min silikoneform, så jeg kunne få tærten ud af formen, når den var bagt.

Smør bunden med sennep og fordel den revne ost over bunden. Fordel tomaterne ovenpå. Hak rosmarinkvistene og drys dem over. Slut af med at stænke en spsk olie over tomaterne.

Bag den på 200 grader i en halv times tid og server den lun, men ikke rygende varm.

Egentlig er det her en weekendopskrift – men for at fejre det vejr, vi har nu, kan man vist godt tillade både et glas vin på terrassen og en lille godbid til på en mandag, kan man ikke?

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Sydfransk inspireret og kulørt tomattærte”

  1. Hej Karen. Den opskrift må jeg prøve – jeg tror aldrig, jeg har lavet en tærte uden æg – men den her ser så fin ud. Har du prøvet med almindelig tærtedej, eller er det bedst med butterdej ? Og helt enig – kølig hvidvin på terrassen, det går også på en hverdag. kh Jette 🙂

    Like

  2. Nej, hvor lyder det godt.
    Den kommer straks på repertoiret, der her i haven hedder ‘småt og godt’, og som vi spiser ret meget af sommeren. Bare der er nok, bliver vi sagtens mætte.
    Kh Lisbeth

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: