Hvordan går det med de hibiscus fra april?

Måske kan du huske, at jeg i begyndelsen af april besøgte Graff Growing? Dem, der dyrker hibiscus (HibisQus) og har deres store drivhuse lige i nærheden af der, hvor vi bor?

Jeg fik nogle ‘smagsprøver’ med hjem – dem, jeg havde med på photoshoot hos min svigerdatter. De har blomstret konstant og overdådigt lige siden.

Ja, lige indtil for en god uges tid siden, hvor blomstringen langsomt ebbede ud. Det blev tid for dem at holde en lille pause og samle kræfter igen. Det kan man ikke bebrejde dem. Enhver bliver træt af at vise sig fra sin bedste side hele døgnet hver dag i to måneder.

Jeg har plantet dem om i ny jord og større potter, og jeg har givet dem lidt gødning. Nu begynder anlæggene til et nyt og stort hold knopper at vise sig. De er klar til at rykke udenfor.

For at mildne overgangen fra inde til ude lidt, mellemlandede de i drivhuset, så de kunne vænne sig til, at der er varmere om dagen end om natten. Det gør næsten alle mine planter, og derfor er det efterhånden også svært at finde et sted at sætte fødderne i drivhuset…

Nu bliver der lidt mere plads, for potterne med hibiscus flytter ud i eftermiddag, når jeg kommer hjem. Så kan de stå der og blomstre hele sommeren og tilføje et eksotisk glimt til vores landhave.

Når vejret igen går mod efterår og rusk (måtte det vare rigtig længe), vil jeg tage dem ind og sætte dem ovre i B&B’en. Der kan de overvintre køligt, men frostfrit. Næste forår skal de studses lidt, have ny jord og gødes, og så starter hele festen igen.

God fredag.

P.S. Den ene slags hibiscus, den der hedder Petit (den med meget mørke blade og de mindre og mange, mange blomster), blomstrer endnu, ufortrødent, i vindueskarmen. Den er særdeles vedholdende, og jeg tror næsten, det er den, jeg holder allermest af.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Hvordan går det med de hibiscus fra april?”

 1. Jeg har også en af de blomster men er nu ikke noget særlig. Den står i et øst vindue og ikke mange blomster den har haft. Måske jeg skal prøve at sætte den ud på altanen og se om den vil der ellers må jeg bare siger de ikke trives hos mig.

  Like

  1. Hej Jonna,
   Nu er der selvfølgelig forskel på kvaliteten af planter. Men du kan flytte den til et syd eller vestvindue – de elsker sol. Og så kan du give den lidt gødning – og måske også en større potte, så den ikke skal vandes hver dag. Der findes gødning specielt beregnet til blomstrende planter. Det bruger jeg, og det virker. Mine står i vestvinduet, hvor solen i den grad bager.
   vh/Karen

   Like

 2. Hvor er de fine. Har prøvet et se efter den med de mindre blomster, men jeg kan ikke finde den. Måske de ikke er nået til Nordsjælland endnu.

  Like

  1. Hej Birgit,
   Jeg skal prøve at spørge hos Graff, hvor de er i handelen. De er nemlig noget helt særligt. Jeg vil også høre, om de laver dem i andre farver, for en lyserød eller lilla ville være så fin.

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: