Smørblomster

Når mælkebøtterne takker af i maj, varer det ikke længe, før der er en anden blomst, der overtager jobbet med at farve engen gul. Smørblomster. Lige nu er engen fuld af smørblomster.

Man kan da ikke andet end komme i godt humør af sådan et syn.

Køerne står og pynter midt i alt det gule og grønne.

De spiser ikke blomsterne. Smørblomster smager vist ikke godt. Så hellere en portion saftigt græs, tak. Det er nok derfor, der er så mange af dem.

Sommeren er i den grad i gang. Den ene blomsterbølge afløser den anden. Det går så hurtigt, at man næsten ikke kan følge med. Nej – ret det. Ikke ‘næsten’. Man kan ikke følge med. Vi prøver så godt vi kan – blandt andet ved at give den korte, korte sommer så mange navne. Forsommer, midsommer, højsommer, sensommer, eftersommer. Alligevel kniber det.

Roserne knoppes nu. Fuglesangen er på sit højeste – i ‘morges’ ved halv fem tiden var den en lille fugl, der satte sig lige ved vores tagvindue og sang, så vi vågnede med et sæt. Der er meget lyd i sådan en lille fuglekrop.

Kukkeren kukker, dagen er fuld af småfuglenes sang, solsorten fløjter på taget om aftenen. Det er lige som det skal være, når det er dansk sommer – også selvom himlen for tiden har måske lige lovligt mange skyer. Det har den nemlig også tit i juni, så typisk er det. Hvor mange gange regn og torden har vi ikke oplevet til Sankt Hans?

Det kan nu ikke ødelægge glæden ved, at det endelig er sommer.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Smørblomster”

 1. Netop som jeg har skrevet om kornblomster, skriver du og smørblomster 🙂 De er så skønne – og fulde af solskin. Vi har også smørblomster i vores eng. Af en eller anden grund (hvis jeg kendte den, kunne jeg måske blive rig), havde vi i år næsten ingen mælkebøtter, og jeg nyder, at engen endelig er blevet gul 🙂

  Like

  1. De fylder jo i landskabet lige nu, så det er ikke mærkeligt, vi skriver om dem. Jeg skal også ud og fotografere valmuer igen – vi har den skønneste valmuemark lige i nærheden 🙂 Det er bare sommer.
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: