Syrenfarvet

Det er blevet syrentid, og i går sidst på eftermiddagen gik hundene og jeg en slentretur langs hegnet for at kigge til – og snuse til – syrenerne. Det vil sige – Rosie og jeg slentrede, og Maggie spurtede. Men Rosie og jeg er jo heller ikke teenagere længere.

Vores syrener i hegnet stammer fra rodskud fra en syren i min søsters have. Derfor er de også den gammeldags type syren – den oprindelige – den som de andre bliver podet på. Den syrenfarvede.

Ja, jeg ved da godt, man kan få syrener i alverdens farver, og at det måske er noget pjat at snakke om syrenfarvet. Men alligevel, når nogen siger syrenfarvet, ved man lige, hvad de mener, ikke? Syrener i mange, mange farver så vi på Heides Planteskole i Thisted, da vi besøgte den for et par år siden. Der vil jeg gerne hen igen engang.

 

Og dog er de gammeldags, syrenfarvede syrener nok dem, jeg holder mest af. De ser så rigtige ud i et markhegn.

Mens jeg stod og sniffede og tog billeder, var der to, der fandt på unoder. De har vist fået den ide, at de skal spise græs, ligesom de ser køerne gøre det.

Det må smage godt, sådan noget frisk forårsgræs. Men hunde har ikke fire maver ligesom køerne, og de kan ikke rigtigt fordøje græs, så jeg tænkte, at det nok var på tide at gå videre.

Hjemme i haven sad vi lidt i udsigtshaven og nød det dejlige vejr.

En helt almindelig dag ude på landet i slutningen af maj. Men noget så eventyrlig, når man tænker efter.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

9 kommentarer til “Syrenfarvet”

 1. Dejligt indlæg. Det minder mig om forår i Danmark, da vi for mange år siden var studerende. Syrener og syrenduft, magnolier giver minder om læseferier, ligge og slikke solskin,, mens man ihærigt prøver at terpe til eksaminer, men nogle gange overgav vi os til forår, syrenduft, kådhed, driverliv og slap forn en stund terperiet. Heldigvis kom vi altid igennem eksaminer til sidst. Dejlig tid.
  Vi har stadig lidt snevejr indimellem, men det er forårssnefnug, der smelter, når de rører jorden, andre dage høj solskin og varme.
  God pinse.
  Kaalat

  Like

  1. Det lyder meget smukt i Grønland. Jeg har aldrig været der – endnu en ting til ønskelisten. Det ser ud til, at grænserne bliver åbnet efterhånden nu, så I kan komme til jeres sommerhus igen. Indtil da må I nyde det arktiske forår 🙂
   Også god pinse til dig!

   Like

 2. Hej Karen. Tak for slentreturen langs hegnet. Med dine fine billeder kan jeg næsten huske duften af de smukke blomster. Jeg har elsket syrener, siden jeg var en lille pige og naboerne havde et helt hegn af de syrenfarvede . Hvilket syn og duft. Min veninde og jeg plukkede somme tider de enkelte blomster af klaserne af og trak dem på snore til fine “perle” kæder. I dag ville jeg nok bare nyde synet af de store blomsterklaser. Også god fredag til dig.

  Like

 3. Syrener er bare flotte og de dufter dejligt. Jeg har lavet saft af syrener, det skal være dem der dufter, det smager rigtig godt.
  God pinse til dig Karen. Knus Inger.

  Like

  1. Tak i lige måde, Inger. Jeg har aldrig lavet syrensaft, for vi har ikke så mange syrenbuske, som vi gerne ville have. Men jeg har smagt det, og det smager, som syrener dufter 🙂
   Knus, Karen

   Like

 4. Åh, altså syrener. De er så underskønne. Vi har mange her på gården. Flest af de syrenfarvede, og jeg har det, som du: Det er alligevel nok de oprindelige, jeg holder allermest af. Da vi udvidede et af vores syrenhegn for halvandet år siden var det også med de syrenfarvede 🙂 I en lille have kan de måske være svære at styre med deres mange rodskud, men vi vil gerne have et tykt syrenhegn, så vi lader dem skyde.
  God dag til både mennesker og dyr hos jer!
  Kh Nana

  Like

  1. Det er skønt at have plads til rodskud, til selvsåede blomster og til blomster, der breder sig. Når jeg ser på vældet af forglemmigej og så hører andre brokke sig over, at de sår sig så villigt, tænker jeg lidt, at det er synd for dem 🙂
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: